Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu online cu profesorul universitar doctor Natalia Roşoiu nu va mai avea loc. alfă motivul! Tema este - Cine este biochimistul constănţean care a descoperit primul medicament românesc creat din organisme marine

ro

08 Aug, 2013 18:02 5808 Marime text
Profesorul universitar doctor CS I Natalia Roşoiu, Director Şcoala Doctorală de Ştiinte Aplicate - Universitatea „Ovidius” Constanţa, ne-a comunicat, în această dimineaţă, prin intermediul unui mail, că nu mai onorează invitaţia la interviul online ZIUA de Constanţa pe motiv că întrebările îi par „destul de pretenţioase” şi că nu poate răspunde la ele fără a se pregăti în prealabil cu documente.
Menţionăm că întrebările din cadrul interviului au fost publicate pe site-ul ZIUA de Constanţa ieri după amiază.


Printre numeroasele sale distincţii se numără una pentru primul medicament original românesc creat din organisme marine. Vorbim despre Natalia Roşoiu, reputat biochimist constănţean, profesor universitar doctor care şi-a dedicat viaţa cercetării.
Cât de provocator este domeniul biochimiei? Care sunt descoperirile care, în ultimul secol, au revoluţionat medicina şi biochimia? Care sunt beneficiile mutaţiilor genetice?
Vorbim despre aceste aspecte mâine, de la ora 10.00, cu Natalia Roşoiu, în cadrul unui interviu online, în direct pe www.ziuaconstanta.ro.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro.

Realizator: Ada CODAU

Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.

Intrebările redacţiei:
 
1. Cu 20 de ani în urmă aţi primit o distincţie pentru primul medicament original românesc creat din organisme marine: Alflutop, soluţie injectabilă, medicament reumatic. Cum a evoluat activitatea dumneavoastră ştiinţifică de atunci?
 
2. Care sunt descoperirile de excepţie care au revoluţionat biochimia şi medicina în ultimul secol?
 
3. Ce vă provoacă pe dumneavoastră, ca biochimist, în 2013? Ce obiective vreţi să atingeţi?
 
4. Există vreun proiect, vreun studiu, vreun program de cercetare care v-a atras, v-a pasionat în mod deosebit de-a lungul carierei dumneavoastră?
 
5. Care dintre ramurile biochimiei - biochimie marină, biochimie medicală şi farmaceutică - v-a atras mai mult?
 
6. Care sunt beneficiile modificărilor genetice?
 
7. Cum se împacă biochimia cu ecologia, un domeniu care ia din ce în ce mai multă amploare astăzi?
 
8. Cum se susţine financiar cercetarea în biochimie?
 
9. Sunteţi profesor universitar, conducător de programe doctorale şi postdoctorale în sprijinul cercetării. Care este interesul doctoranzilor în acest domeniu? Reuşesc aceştia să vă surprindă cu teorii inovatoare?
 
10. Ce credeţi despre statutul pe care un profesor universitar îl are în România?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • c.neagoe 09 Aug, 2013 08:13 Considerati corecta atitudinea fostilor elevi si colegi , dupa implinirea varstei de pensionare ?
  • c.neagoe 08 Aug, 2013 20:38 De ce ati cedat in fata lui Manzatu ? Cine a facu presiuni sa renuntati la proprietatea brevetului ? Nu considerati ca o personalitate de prima marime cum sunteti, ar merita sa fie cetatean de onoare al Constantei?