Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI a constatat că este incompatibil Constantin Micu împarte averea cu soţia sa (documente)

ro

25 Jul, 2013 00:00 5160 Marime text
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că o serie de foşti şi actuali primari şi viceprimari din judeţul Constanţa se află în stare de incompatibilitate „ca urmare a exercitării simultane de către aceştia atât a funcţiei de primar sau viceprimar, cât şi a calităţii de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a societăţilor comerciale de interes local, contrar prevederilor legale care reglementează regimul juridic al incompatibilităţilor”. Sunt însă şi aleşi locali din judeţul Constanţa care au intrat în atenţia Agenţiei de Integritate pentru un presupus conflict de interese şi pentru o presupusă infracţiune de fals în declaraţii.

Aşa cum am anunţat, cotidianul ZIUA de Constanţa va prezenta, în fiecare ediţie, averea şi interesele acestor aleşi locali. Continuăm astăzi cu social-democratul Florin Constantin Micu, primarul comunei Tuzla, aflat la cel de-al doilea mandat.
Din cuprinsul celei mai recente declaraţii de avere, publicată la data de 30 mai 2012, aflăm că primarul împreună cu soţia sa deţine un teren agricol la Tuzla de 2.500 metri pătraţi, dobândit prin vânzare-cumpărare în anul 2001, dar şi un teren extravilan de 3,5 hectare primit moştenire. Şeful autorităţii locale nu menţionează adresa celui din urmă teren, dar nici anul în care a intrat în posesia lui. Primarul şi soţia sa mai sunt proprietarii unui apartament de 60 de metri pătraţi, cumpărat în anul 1990, precum şi a unei case de 120 metri pătraţi, achiziţionată în anul 2000. Şeful autorităţii locale are un autoturism Seat Altea, fabricat în 2008, dobândit prin leasing. Potrivit declaraţiei de avere din anul 2012, Constantin Micu nu deţine bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro, nu are datorii şi nici depozite bancare.
 
Ce gafă a făcut Micu la capitolul Venituri: „Am greşit!”
 
În declaraţia de avere pe 2012, şeful autorităţii locale a trecut la capitolul venituri, sume mai mari decât cele câştigate. Astfel, dacă ne-am lua după cele scrise în declaraţia de avere, Constantin Micu a câştigat în 2011 salarii de... 180.000 lei, iar soţia sa a obţinut din pensie venituri totale de... 170.000 lei venituri. În acelaşi an, împreună cu soţia sa, primarul de la Tuzla declară şi venituri de... 240.000 lei din închirierea unui apartament. Dată fiind valoarea mare a sumelor declarate, l-am contactat telefonic pe şeful autorităţii locale de la Tuzla pentru a ne lămuri dacă ceea ce a declarat este şi ceea ce a câştigat în mod real. Întrebat dacă acestea sunt veniturile obţinute în anul fiscal anterior depunerii declaraţiei de avere (2011), Micu a răspuns: „Am greşit, Este vorba de 18.000 lei, 17.000 lei şi respectiv 24.000 lei”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii