Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:49 20 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vecinii s-au opus construcţiei iniţiale Blocul de pe strada Oborului ridicat de Magic Agroleg mai creşte puţin pe verticală

ro

25 Apr, 2016 00:00 2018 Marime text


Societatea Magic Agroleg SRL, cea care construieşte un bloc pe strada Oborului din Constanţa, are planuri… măreţe pentru investiţia sa. Viitorul bloc, a cărui construcţie a fost deja demarată, se ridică pe strada Oborului nr. 35-37, 37B, Lot 1-1, 37C, Lot 2. Investitorul, Magic Agroleg, a iniţiat pentru acest obiectiv un Plan Urbanistic Zonal prin care a modificat propriile planuri, propunând un bloc mai înalt. Acum însă, blocul cu D+P+3-4E suferă o… nouă creştere.
 
Vineri, firma a obţinut un nou certificat de urbanism, pentru „Modificare proiect aprobat cu AC nr.1151/2015 «Construire imobil D+P+3-4E-locuinţe colective - cu asigurare 100 locuri de parcare la demisol şi împrejmuire teren» - prin modificare regim înălţime conform Legii nr. 50/1991, art. 2, alin. 4, lit.a^1, de la D+P+3-4E, la S+D+P+4e+terasă circulabilă“. Cu alte cuvinte, blocul propus de firma Magic Agroleg va suferi o nouă creştere şi în sus, şi… în jos, prin realizarea etajului patru integral (din etaj retras), a unei terase circulabile şi a subsolului.
 
Un aspect foarte important este acela că investitorii au cerut modificarea indicatorilor urbanistici stabiliţi prin Planul Urbanistic General al oraşului pentru a doua oară, lucru care nu ar fi tocmai concret prevăzut de lege. Și asta pentru că zona a fost anterior studiată printr-un alt PUZ, în anul 2012. Acesta a fost aprobat prin HCL nr. 48-2012, hotărâre de Consiliu Local Municipal care, previzibil, lipseşte de pe site-ul Primăriei Constanţa.

Citeşte şi Răzmeriţă la Primăria Constanţa! Mihai Vicenţiu Mircea vrea să modifice propria modificare. Vecinii se opun vehement (galerie foto)

În ianuarie 2012, aleşii locali aprobau PUZ-ul pentru teritoriul delimitat de străzile Oborului, Theodor Burada, Cibinului şi Industriei Mici, care a presupus creşterea indicatorilor de urbanism. Beneficiarii acestui PUZ din 2012 erau SC Aurora Tour 94 SRL, Mitică Neagu şi Mihai Vicenţiu Mircea. Vecinii au depus deja sesizări către Inspectoratul de Stat în Construcţii şi către Corpul de Control al Primăriei Constanţa, exprimându-şi aceste nemulţumiri. Astfel, după ce s-a propus iniţial creşterea indicatorilor, a fost aprobat un nou PUZ, care a crescut, din nou, regimul înălţimilor, iar acum firma a obţinut certificat de urbanism care îi permite să se extindă cu o terasă circulabilă şi cu demisol.


 
Societatea Magic Agroleg SRL obţinea, anul trecut, de la Primăria Constanţa, Autorizaţia de Construire nr. 1151 pentru „Construire imobil D+P+3-4E - locuinţe colective şi împrejmuire teren“. Viitorul bloc, a cărui construcţie a fost deja demarată, va fi ridicat pe strada Oborului nr. 35-37, 37B, Lot 1-1, 37C, Lot 2. Pentru a-şi putea duce planul rezidenţial la bun sfârşit, firma trebuie să aibă aprobate modificările propuse prin Planul Urbanistic Zonal. PUZ-ul pentru amplasamentul delimitat de străzile Theodor Burada, Oborului, Cibinului şi Industriei a reprezentant tema dezbaterii organizate publice recent la Primăria Constanţa.
 
Sala de şedinţe din Primărie a devenit neîncăpătoare, astfel că nu toţi cei prezenţi au reuşit să îşi spună păsul, întrucât dezbaterea nu a durat mai mult de o oră, deşi problemele ridicate de constănţeni erau foarte multe. În primul rând, cei nemulţumiţi au reclamat deficienţa de informare, şi asta pentru că au fost invitaţi doar cei care locuiesc în perimetrul cuprins de cele patru străzi, nu şi cei care locuiesc vizavi şi care sunt în egală măsură afectaţi de ridicarea unui bloc atât de înalt peste drum de casa lor. Aceştia spun că o construcţie atât de înaltă le-ar afecta dreptul la lumină, întrucât ar umbri foarte mult casele din jur. De asemenea, ei reclamă că nu s-ar respecta normele de igienă şi sănătate publică, întrucât lipsesc spaţiile de joacă amenajate pentru copii, spaţiile verzi, dar şi platformele pentru gunoi.
 
Mai mult, oamenii se tem că strada, şi-aşa aglomerată, va deveni şi mai sufocată, şi asta pentru că locurile de parcare care deservesc blocul urmează să fie doar cele din subsol şi demisol. Or, locuitorii pot avea mai mult de o maşină pe familie şi mai pot primi şi vizite, ceea ce ar conduce la aglomerarea zonei.
 
Potrivit Registrului Comerţului, societatea Magic Agroleg SRL a fost înregistrată în anul 2013 şi are sediul în Costineşti. Asociaţi sunt Mihai Vicenţiu Mircea, născut în 1977, în municipiul Constanţa, şi Virgil Mircea, născut la Constanţa, în 1950. Activitatea societăţii constă în „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. Administrator este Mihai Vicenţiu Mircea, adică acelaşi Mihai Vicenţiu Mircea care a avut PUZ-ul aprobat iniţial în anul 2012, cel pe care vrea acum să îl modifice.
 
Numele lui Mihai Vicenţiu Mircea a mai fost legat, de-a lungul timpului, de cel al societăţilor Magic Construct Industry SRL, Magic Construct Star SRL şi Mavi Tour & Imob SRL. Acesta mai apare şi în societăţi radiate la ora actuală: Dredging SRL, Luvis Tour SRL, Plus Construct Serv SRL, Port Construct 2001 SRL, Stabilorom SRL, Vamm Cons 2002 SRL.

Ti-a placut articolul?

Comentarii