Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:35 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un politician de la Brăila, liber să ridice un bloc pe locul unde a funcționat Grădina de Vară a Teatrului din Mamaia (DOCUMENT)

ro

25 Jun, 2023 10:48 2119 Marime text


Primăria Constanța a lansat luna trecută, în consultare, documentația privind elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu - construire imobil în zona grădina Teatrului de vară - Complex Perla, Stațiunea Mamaia.

Beneficiarul PUD-ului este Daniel Angelin Cîrîc iar elaborator este SC Proiect Company Construct SRL.

Cîrîc Daniel Angelin este un om de afaceri din Însurăței, județul Brăila care a candidat la primăria orașului brăilean atât în 2008 cât și în 2020.

Din 2022 a devenit președintele organizației PNL din Însurăței.

 Revenind la PUD, pe teren se propune stabilirea zonei edificabile pentru ca în viitor să se poată realiză un imobil S+P+M+5E-6E cu destinația de imobil de apartamente.  Terenul care face obiectul PUD-ului este situat în intravilanul municipiului Constanța, în stațiunea Mamaia, în zona Teatrului de Vara, zona Hotelului Perla, chiar pe locul unde a funcționat Grădina de Vară a Teatrului de Vară, iar conform certificatului de urbanism, destinaţia terenului stabilita prin planurile de urbanism și amenajarea teritoriului aprobate cuprinde: hotel , extindere și supraetajare.

Activitățile admise sunt: funcțiuni de turism, apartamente de vacanță, locuințe permanente individuale și colective, funcțiuni pentru alimentație publică, loisir, funcțiuni de comerț, funcțiuni sportive, de agrement, de cultură, de sănătate sau funcțiuni legate de culte.

Utilizari admise cu condiționări: construcții și instalații demontabile pentru funcțiuni comerciale și de alimentație publică realizate numai cu ocazia unor evenimente culturale, sportive, târguri, expoziții sau corturi cu caracter provizoriu.
 
Sunt interzise orice activități de orice tip care sunt poluante și prezintă risc tehnologic sau incomodează prin traficul generat.
 
Terenul care a generat PUD are o suprafaţă de 804.00 mp și este inclus într-o suprafaţă de studiu de aproximativ 13.130 mp.

Terenul ce a generat PUD-ul este proprietate privată apartinand lui Cîrîc Daniel Angelin și Cîrîc Lenuța, dobândit prin act de vânzare-cumpărare identificat cu numărul cadastral 253899 conform carte funciară nr. 253899.

În prezent, pe teren exista o construcție cu parter aflată în stare avansată de degradare și o platformă betonată. Acestea au avut rol de spațiu de alimentație publică, respectiv aici a funcționat Grădina Teatrului de Vară.

Pe teren se propune stabilirea zonei edificabile pentru ca în viitor să se poată realiză un imobil S+P+M+5E-6E cu destinația de imobil de apartamente.

Perimetral se vor realiza piloți secanți ce se vor fora în teren la distanța prevazută în cadrul Codului Civil iar subsolul va găzdui parcarea și spatiile tehnice.
Suprastructura va respecta normativele, astfel încât în final să rezulte un imobil cu aspect modern ce va respecta arhitectura existentă în zonă.

Prin PUD-ul prezent se mai dorește și stabilirea acceselor auto și pietonale ce se vor propune pe zonele de nord, sud și est.
 
Publicul a putut să trimită observații asupra documentelor disponibile pe site-ul Primăriei Constanța, până pe 08.06.2023.

Din raportul de consultare, reiese că nu au existat puncte de vedere, în condițiile în care vecinătățile terenului care face obiectul acestui Plan Urbanistic de Detaliu este reprezentat de alte terenuri care aparțin domeniului public al Primăriei Constanța, vezi secțiunea „documente".


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Omul de afaceri Sorin Ștefănescu supraetajează o clădire din centrul Constanței!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii