Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:38 29 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simbol al Constanței, Casa Manicatide va fi reabilitată

ro

20 May, 2022 00:00 848 Marime text
  • Prin AC 200 din data de 10 martie 2022, persoana fizică proprietară, Andrei Muntmark, va reabilita Casa Manicatide
 
Casa Manicatide, monument istoric din centrul Constanței, va fi readus la viață. Încă nu au început lucrările, chiar dacă au trecut mai bine de două luni de la eliberarea autorizației de construire pentru reabilitarea obiectivului.
 
Prin AC 200 din data de 10 martie 2022, persoana fizică proprietară, Andrei Muntmark, va reabilita Casa Manicatide de pe strada Nicolae Titulescu nr. 34. Prin documentul emis de municipalitate, se vor reabilita fațadele, acoperișul, vor fi efectuate amenajări interioare, se va reface zona de protecție, se va aduce la starea inițială a soclului, se vor reface instalațiile termice, electrice și sanitare a imobilului. Documentul are o valabilitate de 12 luni.


 
Construită în stil eclectic, în care au fost inserate elemente neoclasice, casa Manicatide este una dintre cele trei vile ridicate în Constanța de Take Manicatide, important om de afaceri, membru al comunității elene din oraș și președinte al Comerei de Comerț. De asemenea, acesta era un important membru al Partidului Conservator.
 
Casa a fost construită după planurile arhitectului H. N. Mangoianu și are 17 camere, trei băi, patru balcoane și o terasă, amprenta la sol fiind de 232 mp. Facem mențiunea că acesta nu este singurul imobil pe care Andrei Muntmark îl deține în Peninsula Constanței.


 
În urmă cu doar câțiva ani, acesta a cumpărat și Hotelul Bulevard, situat în fosta Piața Basarabi a Constanței, în apropiere de Piața Ovidiu (atunci, Piața Independenței).


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Noi speranțe pentru Constanța veche! Un important monument istoric din zonă intră în reabilitare
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii