Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi speranțe pentru Constanța veche! Un important monument istoric din zonă intră în reabilitare

ro

21 Jun, 2021 00:00 3736 Marime text
  • Consiliul Județean Constanța este așteptat să își dea acordul, în ședința din data de 23 iunie 2021, de la ora 13.00, cu privire la Proiectul de hotărâre nr. 140/16.06.2021.
  • Acesta vizează reabilitarea Casei Manicatide, situată pe strada Nicolae Titulescu, din Constanța.
  • Imobilul va fi reabilitat de Andrei Muntmark, fiul omului de afaceri suedez Emanuel Muntmark.
Vești bune pentru toți iubitorii Constanței vechi! O importantă clădire din zonă, situată pe stradA Nicolae Titulescu, va intra în reabilitare. Aprobarea proiectului privind reabilitarea Casei Manicatide va fi decisă în următoarea ședință a Consiliului Județean Constanța, investitor fiind Andrei Muntmark, fiul omului de afaceri Emanuel Muntmark.
 
Consiliul Județean Constanța este așteptat să își dea acordul, în ședința din data de 23 iunie 2021, de la ora 13.00, cu privire la Proiectul de hotărâre nr. 140/16.06.2021.
 
Proiectul este unul important pentru orașul vechi, fiind vorba despre „emiterea acordului CJC pentru Muntmark Andrei în vederea realizării lucrărilor «Reabilitare fațade, acoperiș, amenajări interioare, refacere zonă de protecție, aducere la stare inițială a soclului, refacere instalații termice, electrice și sanitare imobil monument istoric – Casa Manicatide»“.
 
Astfel, dacă reprezentanții consiliului județean își vor da acordul, Casa Manicatide va intra în reabilitare.
 
Casa Manicatide reprezintă una dintre construcțiile impresionante ce însuflețeau Constanța sfârșitului secolului al XIX-lea.
 

Patru balcoane și o terasă

 
Construită în stil eclectic, în care au fost inserate elemente neoclasice, casa Manicatide este una dintre cele trei vile ridicate în Constanța de Take Manicatide, important om de afaceri, membru al comunității elene din oraș și președinte al Comerei de Comerț. De asemenea, acesta era un important membru al Partidului Conservator.
 
Casa a fost construită după planurile arhitectului H. N. Mangoianu și are 17 camere, trei băi, patru balcoane și o terasă, amprenta la sol fiind de 232 mp.
 
Facem mențiunea că acesta nu este singurul imobil pe care Andrei Muntmark îl deține în Peninsula Constanței.
 
În urmă cu doar câțiva ani, acesta a cumpărat și Hotelul Bulevard, situat în fosta Piața Basarabi a Constanței, în apropiere de Piața Ovidiu (atunci, Piața Independenței).
 
Rămâne de văzut care va fi votul consilierilor județeni, în ședința din 23 iunie 2021.
 
Sursa foto: Google Maps
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Vechiul Hotel Bulevard, motiv de judecată între juniorul Muntmark și Municipiul Constanța. Cine a câștigat
 
 

Tags: Emanuel Muntmark


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii