Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:34 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbarea la faţă a Hotelului Doina din Mamaia. Supraetajat, modernizat şi cu skybar la etajul 10 (document)

ro

05 Dec, 2018 00:00 850 Marime text
După ani de zile, staţiunea Mamaia are hoteluri care au fost atracţiile perioadei de dinainte de Revoluţie. Unităţile de cazare erau neîncăpătoare, iar la vremea respectivă ofereau vacanţele de lux pe care românii şi le permiteau vara, alături de familie. Astăzi, multe hoteluri sunt umbrite de ansamblurile rezidenţiale de lux şi vilele turistice, iar acest lucru se traduce prin pierderea turiştilor de către vechile hoteluri. Dar iată că unul dintre hotelurile de seamă - Doina, din staţiunea Mamaia - se îmbunătăţeşte. La Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a fost depus un memoriu de prezentare a proiectului de consolidare, extindere, modernizare şi recompartimentare a Hotelului Doina, organizare de şantier.
Imobilul ridicat în anii 1960 va fi modificat în vederea creşterii gradului de siguranţă şi confort al turiştilor. Terenul pe care se află hotelul are o suprafaţă de 4.658 mp şi este în proprietatea beneficiarului Complex Doina SA, prin Dumitru Ivănescu. Actualmente, clădirea are 6 corpuri: C1 - Hotel D+P+9E, C2 - Recepţie - parter, C3 - terasă bar - parter, C4 - restaurant SP+P şi S+P+1E, C5 - terasă restaurant - parter, C6 - bucătărie restaurant - parter.
Memorandumul are în vedere lucrări de consolidare, extindere şi recompartimentare pentru corpul C1, astfel: supraetajarea sa, regimul de înălţime devenind D+P+10E+1Et. La etajul 10 se vor organiza unităţi funcţionale de cazare prevăzute cu spaţiu pentru baie şi grup sanitar propriu. De asemenea, la etajul 10 se prevede amplasarea unui sky bar cu terasă şi vedere spre mare. De la etajul 1 până la 9 se vor realiza balcoane, ca încăperi de vară, la toate unităţile de cazare.
La toate etajele existente se vor executa lucrări de recompartimentare a încăperilor, modernizare a băilor, refacere a hidroizolaţiei, înlocuire a suprafeţelor vitrate cu tâmplărie multicameră cu rupere de punte termică şi geam termorezistent, montare a sistemelor de climatizare, aplicare de sistem termoizolant pe pereţii exteriori, refacere a instalaţiilor electrice, înlocuire a sistemelor de ventilaţie, refacere a pardoselilor, schimbare a uşilor de acces în camerele de cazare.
Capacitatea actuală a hotelului este de 497 de locuri, iar cea propusă prin proiect este de 540 de locuri.
Nu este primul proiect de modificare anunţat. Complex Doina SA a obţinut, pe data de 13 noiembrie, de la Primăria Constanţa, certificatul de urbanism nr. 4207, care presupune „Consolidare, extindere, modernizare şi recompartimentare hotel Doina, organizare de şantier. Notă: cu încadrarea în indicatorii urbanistici aprobaţi“.
Pe data de 16 ianuarie 2018, a fost emisă Autorizaţia de construire nr. 29. Actul are ca obiect „Modernizare, recompartimentare corp C2 existent parter şi transformare corp C4 existent din Sp+P în S+P+1e, în limita indicilor urbanistici aprobaţi, organizare de şantier“.
Despre Complex Doina SA  

Firma a fost înfiinţată în anul 1995 şi are sediul social în Mamaia, Complex Doina. Capitalul social subscris, de 7.285.800 de lei, integral vărsat, este compus din 2.914.320 de acţiuni nominative. Valoarea unei acţiuni este de 2,5 lei. Acţionarii firmei sunt: Statul Român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, cu 17,648% din capitalul social, Dumitru Ivănescu, născut pe 14.12.1952, în Basarabi, cu 80,365% din capitalul social, şi Acţionari Listă, cu 1,987% din capitalul social. Administratorul firmei, care se ocupă de hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare, este Dumitru Ivănescu.
 
Complex Doina SA are următoarele puncte de lucru: staţiunea Mamaia, sectorul de plajă Mamaia VII, subsector 15; municipiul Mamaia, sectorul de plajă Mamaia VII, subsector 16a; oraşul Buşteni, strada Erou Moldoveanu nr. 7, judeţul Prahova; staţiunea Mamaia, sectorul de plaja Mamaia VII, subsector 15. În anul 2015, firma cu 33 de salariaţi a avut o cifră de afaceri de 3.171.931 de lei şi un profit de 351.476 de lei. De asemenea, în anul 2016, societatea Complex Doina SA a avut 20 de salariaţi, a declarat o cifră de afaceri de 3.517.855 de lei şi un profit de 756.151 de lei.
Citeşte şi
Undă verde de la Primăria Constanţa pentru consolidarea, extinderea şi modernizarea hotelului Doina
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii