Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şantier în parcarea de lângă Biserica Adventistă din Constanţa. Ce magazin nou va fi amenajat aici (galerie foto)

ro

03 Jun, 2019 00:00 3139 Marime text
În parcarea de lângă Biserica Adventistă, chiar la intersecţia străzilor Ion luca Caragiale şi Eliberării, au fost demarate lucrările la viitorul magazin Penny.
 
Rewe Projektentwicklung România SRL, prin Panait Irina-Gabriela, a solicitat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa aviz de mediu pentru proiectul „Construire magazin Penny Market şi magazin cu produse din carne şi brânzeturi parter, accesuri auto, amenajări exterioare, sistematizare verticală, reclame pe faţade şi parcare, totem publicitar, împrejmuire şi organizare de şantier”.
 
Investiţia va fi realizată în municipiul Constanţa, zona intersecţiei străzilor Ion luca Caragiale şi Eliberării, lot 1, pe locul parcării de lângă Biserica Adventistă.
 
Ulterior, autoritatea de mediu a precizat că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului pentru proiectul respectiv. Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanta din municipiul Constanţa, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - vineri, între orele 8.00-13.00. De asemenea, constănţenii pot depune eventuale comentarii, observaţii şi propuneri până la data de 05.06.2019.
 

Rewe Projektentwicklung România SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Potrivit Registrului Comerţului, firma a luat fiinţă în anul 2015 şi are sediul social în comuna Ştefăneştii de Jos. Firma provine din schimbare sediu în alt judeţ. Capitalul social subscris, de 382.786.440 de lei, integral vărsat, este compus din 38.278.644 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociat unic este Rewe Projektentwicklung GMBH, cu sediul în Germania. Persoane împuternicite sunt: Daniel Eduard Gross, Oliver Eifler şi Biernatzki Dennis. Rewe Projektentwicklung România SRL se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară. În anul fiscal 2016, firma cu zero salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 86.226.517 lei şi un profit de 26.840.748 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2017, compania a avut zero salariaţi, o cifră de afaceri de 97.563.058 de lei şi un profit de 17.776.023 de lei.
 

Ce presupune proiectul

 
Reamintim că, în luna mai 2017, Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa a analizat solicitarea emiterii avizului de oportunitate - elaborare PUZ pentru zona intersecţiei strada I.L. Caragiale cu strada Eliberării, lot 1, iniţiator - SC Rewe Projektentwicklung România SRL. Accesul auto la amplasament se va realiza din strada I.L. Caragiale şi din strada Dezrobirii. Conform utilizărilor funcţionale admise de PUG-ul municipiului Constanţa, amplasamentul situat între zone de locuit (ZRL4 şi ZRL5), zona de culte (ZRF) şi zona Cimitirului Central (ZRG) poate fi utilizat pentru echipamente publice la nivel rezidenţial şi de cartier: creşe, grădiniţe, şcoli primare şi gimnaziale, licee, dispensare urbane şi dispensare policlinice, biblioteci de cartier.
 
Amplasarea unui centru comercial cu mărfuri alimentare şi nealimentare de uz casnic în vecinătatea zonei rezidenţiale, cu acces la arterele de tranzit existente, nu contravine funcţiunilor existente şi admise. Scopul investiţiei este acela de a asigura deservirea populaţiei rezidente cu produse de primă necesitate, în condiţii de calitate sporite, precum şi acela de a salubriza şi a îmbunătăţi considerabil aspectul urbanistic al zonei.
 
Motivele de ordin economic, financiar, social şi de mediu care justifică întocmirea PUZ-ului sunt: realizarea unei zone comerciale de servicii cu profil de tip magazin retail, atragerea la bugetul de local de fonduri suplimentare rezultate în urma administrării şi înscrierii imobilelor/construcţiilor ce se vor realiza pe acest teren, crearea unor noi locuri de muncă prin deschiderea unor spaţii comerciale şi de servicii, crearea unei infrastructuri moderne executate în condiţiile noilor reglementări în domeniu. Planul Urbanistic Zonal stabileşte, în baza analizei contextului social, cultural, istoric, urbanistic şi arhitectural, reglementări cu privire la regimul de construire, funcţiunea zonei, înălţimea maximă admisă, Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT), Procentul de Ocupare a Terenului (POT), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei, caracteristicile arhitecturale ale clădirilor, dar şi materialele admise.
 
Citeşte şi:
 
Parcarea de pe strada Eliberării, de lângă Biserica Adventistă, sacrificată pentru un supermarket Penny. Investitorul a solicitat acord de mediu

Demersuri pentru ridicarea unui supermarket Penny pe locul unei parcări din Constanţa

Amenajarea unui supermarket Penny în locul unei parcări de pe strada Eliberării, în atenţia Primăriei Constanţa (document)

Supermarket Penny în locul unei parcări, pe Eliberării. Rewe Projektentwicklung România aşteaptă răspuns de la Primăria Constanţa (galerie foto+document)

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii