Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii despre magazinul Penny pe care îl va ridica Rewe România în Agigea (document)

ro

03 May, 2017 00:00 7203 Marime text
În ediţia din 10 martie 2017, cotidianul ZIUA de Constanţa publica articolul „Magazin Penny în Agigea. Rewe România SRL solicită acord de mediu de la APM Constanţa“, în care era anunţată intenţia societăţii Rewe Projektentwicklung România SRL de a ridica, în localitatea Agigea, un magazin Penny.

Investitorul Rewe Projektentwicklung România a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Construire magazin Penny Market şi magazin cu produse din carne şi brânzeturi parter, accesuri auto, amenajări exterioare, sistematizare verticală, reclame pe faţade şi parcare, totem publicitar, împrejmuire, branşamente la utilităţi, montare post trafo, organizare de şantier, amenajare drum de servitute (cota indiviză din lot. 68) pe suprafaţa de 558 mp“.
 
Potrivit proiectului, se propune realizarea unei construcţii cu funcţiunea de spaţiu comercial de tip supermarket, cu autoservire şi servire mărfuri alimentare şi nealimentare de uz casnic, cu regim de înălţime parter. Obiectivul este amplasat pe un teren intravilan situat în comuna Agigea, strada Dimitrie Paciurea nr. 2-2a-4-4a şi strada Trandafirului nr. 1-3. Loturile, în suprafaţă de 4.183 mp conform actelor şi măsurătorilor, se află în proprietatea Rewe Projecktentwicklung România SRL, conform contractelor de vânzare-cumpărare. Accesul principal pe teren se face din Drumul European E675 Agigea - Negru Vodă 53, pe latura de est a sitului.
 
Obiectivul general al investiţiei constă în construirea unui spaţiu comercial de tip supermarket, cu autoservire şi servire mărfuri alimentare şi nealimentare de uz casnic, cu scopul de a asigura deservirea populaţiei cu produse de primă necesitate în condiţii de calitate sporită. Construcţia propusă este împărţită în două zone de vânzare produse: magazin propriu-zis cu produse alimentare şi nealimentare de uz casnic şi spaţiile anexe aferente acestuia şi magazin cu produse alimentare şi spatiile anexe aferente acestuia. Magazinul va fi utilat cu echipamente specifice, necesare pentru desfăşurarea activităţilor comerciale şi depozitare în condiţii specifice. Suprafaţa totală a amplasamentului este de 4.138 mp.
 
Accesul clienţilor în magazin este separat de accesul personalului şi de accesul pentru marfă. Fluxul de aprovizionare cu marfă este dispus în paralel cu zona de acces a publicului. Pentru zona magazinului, s-au prevăzut o rampă de descărcare pentru camioane, o scară de acces pietonal spre zona de descărcare, un spaţiu de recepţionare marfă, un spaţiu de sortare şi distribuire marfă în magazin. În această zonă s-a dispus o cameră frigorifică, o cameră de congelare şi un spaţiu de depozitare a maşinii de spălat pardoseli. Pentru carmangerie, aprovizionarea se face prin camera de recepţie marfă, în camera de pregătire a mezelurilor şi brânzeturilor şi în camera de pregătire a cărnii. Sunt trei camere frigorifice, pentru brânzeturi, mezeluri şi carne. Zona aferentă construcţiei principale cuprinde: drumuri, platforme de parcare; spaţii verzi; împrejmuiri; indicatoare de circulaţie; panouri de reclamă; branşamentele la utilităţile aferente se vor face de la utilităţile existente în incintă. 

Despre Rewe Projektentwicklung România SRL 

Înfiinţată în anul 2015, Rewe Projektentwicklung România SRL are sediul social în satul Ştefăneştii de Jos, comuna Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov. Capitalul social subscris, de 382.786.440 de lei, integral vărsat, este compus din 38.278.644 de părţi sociale. Asociat unic este Rewe Projektentwicklung GMBH, cu sediul în Germania. Administratorii societăţii, care se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară, sunt: Daniel Eduard Gross, născut pe 9.10.1978, în municipiul Sibiu, Oliver Eifler, născut pe 22.02.1974, în Germania, şi Biernatzki Dennis, născut pe 6.02.1980, în Germania. În anul 2015, societatea cu zero angajaţi a declarat o cifră de afaceri de 77.468.303 lei şi un profit net de 20.980.155 de lei.
 
„Magazinele Penny Market au o suprafaţă de circa 750 mp şi un sortiment de aproximativ 2.000 de articole: alimente de bază, băuturi, detergenţi, produse proaspete şi congelate, legume, fructe şi non food. Principiul Penny se bazează pe achiziţionarea de marfă din România, astfel încât ponderea principală a articolelor oferite spre vânzare este de provenienţă autohtonă. În anumite cazuri se apelează şi la furnizori străini, pentru anumite categorii de articole care nu se produc în România şi al căror raport calitate - preţ corespunde cerinţelor clienţilor autohtoni“, se precizează pe site-ul companiei.
 
Penny Market este conceptul de succes al grupului german Rewe şi unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piaţa locală în anul 2005. Grupul Rewe România mai deţine şi opt magazine XXL Mega Discount, şase dintre ele urmând a fi transformate în Penny Market în cursul anului 2017.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi consulta memoriul proiectului depus la APM Constanţa.

Citeşte şi:

Magazin Penny în Agigea. Rewe România SRL solicită acord de mediu de la APM Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii