Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:32 16 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demersuri pentru ridicarea unui supermarket Penny pe locul unei parcări din Constanţa

ro

29 Dec, 2018 00:00 3336 Marime text
Rewe Projektentwicklung România SRL, care intenţionează să ridice un magazin Penny pe strada Ion Luca Caragiale din municipiul Constanţa, a solicitat de la Primăria Constanţa un nou act de urbanism.
 
Pe data de 27 decembrie, municipalitatea a emis Certificatul de urbanism nr. 4864, care constă în următoarele: „Construire magazin Penny şi magazin cu produse din carne şi brânzeturi parter, accesuri auto, amenajări exterioare, sistematizare verticală, reclame pe faţade şi parcare, totem publicitar, împrejmuire şi organizare de şantier. Prezentul certificat de urbanism nu poate fi utilizat în scopul declarat pentru: branşare la utilităţi, întrucât fiecare branşament la utilităţi trebuie să facă obiectul unei documentaţii distincte“.
 
Viitoarea investiţie va fi realizată pe strada Ion Luca Caragiale, intersecţie cu strada Eliberării, lot 1, unde acum este o parcare. Suprafaţa de teren pe care se va realiza magazinul Penny este delimitată de: la nord - strada Eliberării, la sud - strada I.L. Caragiale, la est - Biserica Adventistă Română, la vest - platformă de beton, garaje, blocuri de locuit.

Ce presupune proiectul 

Reamintim că, în luna mai 2017, Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa a analizat solicitarea emiterii avizului de oportunitate - elaborare PUZ pentru zona intersecţiei strada I.L. Caragiale cu strada Eliberării, lot 1, iniţiator - SC Rewe Projektentwicklung România SRL. Accesul auto la amplasament se va realiza din strada I.L. Caragiale şi din strada Dezrobirii.
 
Conform utilizărilor funcţionale admise de PUG-ul municipiului Constanţa, amplasamentul situat între zone de locuit (ZRL4 şi ZRL5), zona de culte (ZRF) şi zona Cimitirului Central (ZRG) poate fi utilizat pentru echipamente publice la nivel rezidenţial şi de cartier: creşe, grădiniţe, şcoli primare şi gimnaziale, licee, dispensare urbane ş dispensare policlinice, biblioteci de cartier. Amplasarea unui centru comercial cu mărfuri alimentare şi nealimentare de uz casnic în vecinătatea zonei rezidenţiale, cu acces la arterele de tranzit existente, nu contravine funcţiunilor existente şi admise.
 
Scopul investiţiei este acela de a asigura deservirea populaţiei rezidente cu produse de primă necesitate, în condiţii de calitate sporite, precum şi acela de a salubriza şi a îmbunătăţi considerabil aspectul urbanistic al zonei. Motivele de ordin economic, financiar, social şi de mediu care justifică întocmirea PUZ-ului sunt: realizarea unei zone comerciale de servicii cu profil de tip magazin retail, atragerea la bugetul de local de fonduri suplimentare rezultate în urma administrării şi înscrierii imobilelor/construcţiilor ce se vor realiza pe acest teren, crearea unor noi locuri de muncă prin deschiderea unor spaţii comerciale şi de servicii, crearea unei infrastructuri moderne executate în condiţiile noilor reglementări în domeniu.
 
Planul Urbanistic Zonal stabileşte, în baza analizei contextului social, cultural, istoric, urbanistic şi arhitectural, reglementări cu privire la regimul de construire, funcţiunea zonei, înălţimea maximă admisă, Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT), Procentul de Ocupare a Terenului (POT), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei, caracteristicile arhitecturale ale clădirilor, dar şi materialele admise.
 
Rewe Projektentwicklung România SRL, în datele Registrului Comerţului
 
 
Potrivit Registrului Comerţului, firma a luat fiinţă în anul 2015 şi are sediul social în comuna Ştefăneştii de Jos. Firma provine din schimbare sediu în alt judeţ. Capitalul social subscris, de 382.786.440 de lei, integral vărsat, este compus din 38.278.644 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociat unic este Rewe Projektentwicklung GMBH, cu sediul în Germania. Persoane împuternicite sunt: Daniel Eduard Gross, Oliver Eifler şi Biernatzki Dennis. Rewe Projektentwicklung România SRL se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară.
 
În anul fiscal 2016, firma cu zero salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 86.226.517 lei şi un profit de 26.840.748 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2017, compania a avut zero salariaţi, o cifră de afaceri de 97.563.058 de lei şi un profit de 17.776.023 de lei.
 
Citeşte şi:
 
Amenajarea unui supermarket Penny în locul unei parcări de pe strada Eliberării, în atenţia Primăriei Constanţa (document)
 
Supermarket Penny în locul unei parcări, pe Eliberării. Rewe Projektentwicklung România aşteaptă răspuns de la Primăria Constanţa (galerie foto+document)
 
Supermarket Penny, pe locul unei parcări de pe strada Eliberării din Constanţa (galerie foto + document)
 
Investitorul a solicitat avizul de oportunitate pentru PUZ Un supermarket Penny va lua locul unei parcări de pe strada Eliberării (document)

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii