Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul demolării și reconstruirii Pieței Grivița, în linie dreaptă. Ce au decis reprezentanții APM Constanța

ro

16 Nov, 2022 00:00 2990 Marime text
  • Comentariile/Observaţiile/Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 18.11.2022.
 
 
Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru fosta RAEDPP Constanța (actualmente Administrația Fondului Imobiliar SRL”, care dorește să investească în Piața Grivița
 
Mediul a decis că nu trebuie efectuată evaluarea impactului asupra mediului pentru proiectul: ”Reconstruire Piață Agroalimentară Grivița, aflată în domeniul privat al primăriei municipiului constanța și în administrarea R.A.-E.D.P.P. Constanța. Organizare de șantier”, propus a fi amplasat în județul Constanța, municipiul Constanța, Intersecția străzilor Ștefan Mihăileanu și Constantin Brătescu.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta din Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 9.00-13.30, vineri, intre orele 9-13, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro. 
   
Comentariile/Observaţiile/Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 18.11.2022.
 
Conform raportului, pe teren se situează două corpuri de clădiri C1 – Hala lactate Piața Grivița – 415 mp și Platou acoperit Piața Grivița – 782 mp, în stare nesatisfăcătoare, propuse spre demolare. Construcția propusă păstrează vechea funcțiune de „piață agroalimentară”, cu adăugare unor funcțiuni conexe acesteia, devenind astfel „piață agroalimentară multifuncțională”.
 
La subsol va funcționa un adăpost de protecție civilă ALA – dimensionat în funcție de numărul maxim de utilizatori, prevăzut cu grupuri sanitare uscate, cameră depozitare, spații tehnice necesare conform normativelor în vigoare privind funcțiunea de soațiu comercial, două accese pentru utilizatori, dimensionate conform normativelor în vigoare.

 
Funcțiuni demisol – parcare pentru 33 de autoturisme, două accese, iar funcțiuni parter – două noduri verticale prevăzute cu câte două lifturi de minim 6 persoane fiecare, un minim de trei  accese de la nivelul pietonalului care se asigure fluxul necesar de evacuare situate la intersecția străzilor Ștefan Mihăileanu și Constantin Brătescu și un minim de două accese care să asigure utilizarea de către persoanele cu dizabilități în conformitate cu normativele în vigoare.

 
La nivelul parterului se vor regăsi spații comerciale care să adăpostească funcțiuni conexe spațiului agro-alimentar – cabinet veterinar, zonă panificație, zonă lactate, zonă carne. Spațiul agro-alimentar va fi deschis pe două niveluri, acoperit, care să asigure o bună circulație perimetrală și gabarit astfel încât să asigure funcționalitatea unui număr de 85 de comercianți.
 
Funcțiuni etaj 1 – magazine comerciale cu destinații diverse care să asigure necesarul spațiilor specific fiecărei funcțiuni propuse, spațiu workshop, spațiu cu loc de joacă pentru copii cu personal pentru supraveghere, grupuri sanitare Funcțiuni etaj 2 parțial – foodcourt, spații de loisir, zone verzi, spațiu echipat pentru proiecții în aer liber, grupuri sanitare
 
Regimul de înălțime final va fi de S+D+P+E1+E2 parțial.
 
În secțiunea „Documente” puteți vizualiza întreg proiectul depus la APM Constanța.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și

Piața Grivița din Constanța va avea două etaje, loc de joacă pentru copii, foodcourt și zone verzi (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii