Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța se poate apuca să amenajeze parcul de la fostele Galerii Soveja. A fost emisă autorizația de construire

ro

21 Dec, 2023 09:21 1099 Marime text
Primăria Constanța se apucă de parcul care va fi amenajat pe locul fostelor Galerii Soveja din municipiu.
 
A fost eliberată, așadar, Autorizația de Construire 1100 din data de 20 decembrie 2023, pentru UAT Municipiul Constanța care dorește să amenajeze spațiul public situat la intersecția străzilor Soveja cu Ștefăniță Vodă – Amenajare peisagistică parc Soveja și reconfigurare circulații. Documentul este valabil 24 de luni, conform portalului primăriei.
 
Amintim că în mai 2023, municipalitatea a emis certificatul de urbanism nr. 1438 pentru „amenajare peisagistică a unui parc și reconfigurare circulație“ pentru spațiul public situat la intersecția străzii Soveja cu strada Ștefăniță Vodă. Certificatul emis vizează etapele SF, PAC, PT, DDE și asistența tehnică.
 
Peste 1.000 de constănțeni și-au exprimat opinia asupra destinației terenului, prin intermediul unui chestionar lansat de administrația locală. Un procent 41%, de persoane au considerat că în locul bazarului, ar trebui să fie amenajat un parc. Alți respondenți au fost de părere că este necesară amenajarea unei parcări – 16%, înființarea unei creșe – 13% sau a unei piețe agroalimentare – 11%.
 
 
 Citește și
Care este situația proiectului de amenajare a parcului în locul Galeriilor Soveja din municipiul Constanța?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii