Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul de Artă Populară Constanța va fi restaurat. A fost eliberat un document important

ro

05 May, 2021 00:00 1986 Marime text
  • A fost eliberat Certificatul de Urbanism pentru restaurarea Muzeului de Artă Populară Constanța

Prin Certificatul de Urbanism nr. 1356 din data de 4 mai 2021, Primăria Municipiului Constanța, prin primar, va restaura Muzeul de Artă Populară Constanța. Documentul are o valabilitate de 24 de luni.

În bugetul de cheltuieli și venituri pe anul în curs, municipalitatea a rezervat o sumă de bani de la capitolul „Cultură” pentru restaurarea muzeului menționat.

Amintim că în anul 2017, municipiul Constanţa anunţa consultarea pieţei în vederea elaborării DALI (Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii), inclusiv studiu istoric, studiu topografic, documentar fotografic, precum şi documentaţii pentru obţinere avize/acorduri solicitate prin certificatul de urbanism, aferente obiectivului de investiţii „Restaurarea Muzeului de Artă Populară, Constanţa“.

Scopul realizării obiectivului de investiţii îl repreznta îmbunătăţirea infrastructurii culturale prin reabilitarea, consolidarea şi restaurarea Muzeului de Artă Populară Constanţa. Imobilul este amplasat în zona istorică a Constanţei, fiind o clădire monument istoric de valoare naţională şi universală, cu o mare însemnătate pentru istoria oraşului.

Ansamblul muzeal ce urmează a fi reabilitat este compus din clădirea muzeului şi clădirea anexă. Clădirea muzeului are regim de înălţime D+P+1E, fiind construită din cărămidă şi beton, fără lift, şi datează din anul 1896 fiind proiectată în stil neoromânesc, stilul arhitectonic făcând apel la elemente de tradiţie, folosite în special, la edificiile de cult. Suprafaţa construită a clădirii este de 431 mp, suprafaţa construită desfăşurată este de 1.449 mp, iar suprafaţa măsurată a imobilului, de 1.636 mp.

Clădirea anexă are regim de înălţime D+P+1E, suprafaţa construită desfăşurată este de 482 mp, în timp ce suprafaţa măsurată a imobilului are 1.636 mp. Această clădire datează din anul 1954, este construită din cărămidă şi beton, fiind într-un stadiu avansat de degradare. Aceasta are funcţiunea de laborator de restaurare, depozite şi ateliere de lucru ale muzeului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii