Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:07 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificarea PUZ pentru o zonă din Km 5, la un pas de a fi aprobată! (document)

ro

16 Dec, 2016 00:00 4244 Marime text
Cei care au iniţiat noi Planuri Urbanistice Zonale în ultima perioadă aşteaptă acum avizul Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului. Comisia, constituită în baza HCL nr. 283/2016, se va întruni pe data de 20 decembrie 2016, de la ora 11.00, la sediul din bulevardul Tomis nr. 51. Printre punctele care vor fi discutate în cadrul şedinţei se află şi solicitarea de avizare a modificării Planului Urbanistic Zonal pentru terenul delimitat de străzile Mugurului, Meşterul Manole, Hatman Luca Arbore şi Valea Albă, iniţiată de Nicolae Lupşa.
 
Precizăm că din comisie fac parte arhitecţii Mihai Isacov, Ignis Nejla Duvagi, Radu Cornescu, Sorin Mihai Vatamaniuc, dar şi directorul Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu, şi reprezentantul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, arh. Laura Smaranda Tudosie. De asemenea, din aceeaşi comisie mai fac parte arh. Veronica Pribeagu, ing. Cornel Constantin Severin, şeful Serviciului de Urbanism al Primăriei, Mihai Radu Vânturache, precum şi viceprimarul Costin Răsăuţeanu.
 
În zona delimitată de străzile Mugurului, Meşterul Manole, Hatman Luca Arbore şi Valea Albă, iniţiatorul modificării PUZ-ului doreşte să se extindă suprafaţa de construit de la 8.807 mp la 11.323 mp, iar în subzona locuinţelor individuale cu anexe gospodăreşti să se modifice reglementările referitoare la deschiderea la stradă pe care trebuie să îl aibă terenul pentru a se construi, de la 12 m, cât este în prezent, la zece m. Modificarea propusă a fost iniţiată deoarece proprietarul terenului nu are deschiderea necesară la stradă pentru a putea construi, deşi are un teren generos în zonă.
 
Aşa cum cotidianul ZIUA de Constanţa a arătat în ediţiile anterioare, constănţenii au fost invitaţi să îşi spună punctul de vedere cu privire cu privire la modificarea PUZ-ului propusă de Nicolae Lupşa. La dezbaterea organizată pe 14 octombrie la sediul Primăriei Constanţa, urbanistul Mihai Andrei Simion a explicat:  „Prevederile legale actuale precizează că se poate construi dacă terenul are cel puţin 250 mp şi o deschidere la stradă de 12 metri. În zona propusă, iniţiatorul are un teren de 500 mp, însă nu poate începe să construiască, pentru că are o deschidere la stradă de doar zece metri. Noul PUZ ar urma să permită ca în urma parcelării să se poată construi“. În plus, Procentul de Ocupare a Terenului va creşte de la 35% la 45%, iar Coeficientul de Utilizare a Terenului se va schimba şi el, de la 0,7 la 0,85%. În rest, PUZ-ul rămâne neschimbat, nu se modifică regimul de înălţime, care este stabilit la P+1”.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta noul Plan Urbanistic Zonal propus spre aprobare în Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului pentru zona delimitată de străzile Mugurului, Meşterul Manole, Hatman Luca Arbore şi Valea Albă.

Citeşte şi:

Se modificã PUZ-ul unei zone din cartierul Km 5? Ce au spus constãnţenii la dezbaterea publicã

UPDATE 1. Dezbaterea publică privind PUZ-ul pentru o zonă din Km 5, iniţiată de Nicolae Lupşa

Constănţenii, aşteptaţi să îşi spună părerea cu privire la Planul Urbanistic Zonal din cartierul Km 5
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii