Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța HCL al Comunei Corbu de aprobare a documentației de urbanism pentru PUZ „Lotizare sat de vacanta cu specific pescăresc“ anulată de instanță

ro

16 Feb, 2024 20:33 2152 Marime text
Pe rolul Tribunalului Constanța  se află dosarul 27055/3/2022 ce are ca obiect „ anulare act administrativ aut 114/18.12.2020 “.  Dosarul a fost înregistrat la data de 6 octombrie 2022 la Secţia a II-a contencios administrativ şi fiscal, fiind în stadiul de fond, iar ultima modificare a fost operată în data de 16 februarie 2024.

Potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, părți în dosar sunt Fundaţia Eco Civica și Pârvulescu Anca Racheta în calitate de reclamanți, Primarul Comunei Corbu, SC Logis Project SRL, Consiliul Local al Comunei Corbu, Agenţia Pentru Protecţia Mediului Constanţa, Administraţia Naţionala Apele Române și Administraţia Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării în calitate de pârâți și Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral în calitate de intervenient

La termenul din 16 februarie 2024 instanța a admis în parte cererea și a anulat Hotărârea Consiliul Local al Comunei Corbu nr. 34/22.06.2017 privind aprobarea documentației de urbanism - Plan Urbanistic Zonal și Regulament Local de Urbanism aferent P.U.Z. „Lotizare sat de vacanta cu specific pescăresc -1” în extravilanul comunei Corbu, județul Constanta. 

„ Solutia pe scurt: Respinge, ca neîntemeiată, excepția de inadmisibilitate a capătului de cerere având ca obiect excepția de nelegalitate a Acordurilor de Mediu prin raportare la dispozițiile art. 7 din Legea 554/2004, invocată de A.P.M. Constanța prin întâmpinare. Respinge, ca neîntemeiate, excepția lipsei calității procesuale active, respectiv excepția lipsei de interes, a reclamantei FUNDAȚIA ECO CIVICA, invocate de pârâtul Agenția de Protecția Mediului Constanța prin întâmpinare. Admite excepția lipsei de interes a reclamantei Pârvulescu Anca-Racheta invocată de A.P.M. Constanța prin întâmpinare și, drept urmare, respinge acțiunea formulată de acest reclamant, ca fiind lipsită de interes.

Respinge, ca neîntemeiată, excepția tardivității invocată de pârâta A.P.M. Constanța prin întâmpinare. Respinge, ca neîntemeiată, excepția nulității invocată de pârâta A.P.M. Constanța invocată prin întâmpinare.

Respinge, ca neîntemeiată, excepția inadmisibilității capetelor 6-9 din acțiune (privind cele patru excepții de nelegalitate) invocată de pârâta LOGIS PROJECT S.R.L. Admite excepția inadmisibilității excepției de nelegalitate privind Avizul de mediu nr. 9/2016, invocată de pârâta LOGIS PROJECT S.R.L.și, drept urmare, respinge această excepție de nelegalitate, ca fiind inadmisibilă.

Respinge, în integralitate, excepția prescripției invocată de pârâta LOGIS PROJECT S.R.L., ca neîntemeiată. Respinge excepția inadmisibilității pentru lipsa procedurii prealabile, invocată de către pârâta ADMINISTRAȚIA NAȚIONALĂ „APELE ROMÂNE”, respectiv de intervenienta ADMINISTRAȚIA BAZINALĂ DE APA DOBROGEA — LITORAL prin întâmpinare.

Respinge, ca neîntemeiată, excepția nulității invocată de pârâta ADMINISTRAȚIA NAȚIONALĂ „APELE ROMÂNE”, respectiv de intervenienta ADMINISTRAȚIA BAZINALĂ DE APA DOBROGEA — LITORAL prin întâmpinare.

Admite excepția lipsei calității procesuale pasive a pârâtei ADMINISTRAȚIA NAȚIONALĂ „APELE ROMÂNE” invocată de aceasta prin întâmpinare și, drept urmare, respinge acțiunea în contradictoriu cu aceasta, ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Admite în parte acțiunea formulată de reclamanta Fundația ECO CIVICA.


Respinge ca rămas fără obiect capătul de cerere privind anularea Autorizației de construire nr. 114/18.12.2020.

Respinge excepția de nelegalitate a Acordului de mediu nr. 9/2020 emis de A.P.M. Constanța și excepția de nelegalitate a avizului de gospodărire a apelor nr. 121/2019 emis de ADMINISTRAțIA BAZINALĂ DE APA DOBROGEA — LITORAL, ca fiind inadmisibile.

Anulează Hotărârea Consiliul Local al Comunei Corbu nr. 34/22.06.2017 privind aprobarea documentației de urbanism - Plan Urbanistic Zonal și Regulament Local de Urbanism aferent P.U.Z. „Lotizare sat de vacanta cu specific pescăresc -1” în extravilanul comunei Corbu, județul Constanta, beneficiari S.C. BLACK SEA TRANSPORT S.R.L. si Rusu Cristian Ionuț, completată prin Hotărârea Consiliului Local al Comunei Corbu nr. 69/07.11.2017 privind completarea H.C.L. Corbu nr. 34/22.06.2017.

Respinge excepția nelegalității Acordului de mediu nr. 8/2020 emis de A.P.M. Constanța, ca neîntemeiată.

Anulează Autorizația de construire nr. 113/18.12.2020 emisă de pârâtul Primarul Com. Corbu, precum şi a operaţiunilor administrative ce au stat la baza emiterii acesteia.

Prezenta hotărâre poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Tribunalul București, Secția a II-a Contencios Administrativ și Fiscal. Pronunțată la data de 16.02.2024 prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței“.– este soluția instanței, conform portalului instanțelor de judecată.


Despre SC BLACK SEA TRANSPORT SRL

Potrivit datelor furnizate de platforma termene.ro, consultată la data de 16 februarie 2024, societatea care se ocupă cu „Productia de energie electrica“ a fost înființată în anul 2003 și are sediul în Strada Verona, Nr. 2, Constanța, județul Constanța.

În ultimul an fiscal, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 1.237.066 lei, un profit net de 1.567.122 lei și 2 angajați.

Asociați sunt Lucian Orban cu 55%, Daniel Zaif cu 35% și Gabriel Ciocan cu 10%. Administrator este Daniel Zaif.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.

 
Citește și: 

Primăria Corbu, județul Constanța închiriază un spațiu din cadrul imobilului "Centru multifuncţional cu activitate medicală pe specialităţi",
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii