Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Memoriul PUZ-ului, depus la APM Constanţa Transevren SRL continuă demersurile pentru blocul de zece etaje de pe strada Cumpenei

ro

11 Nov, 2016 00:00 3056 Marime text
La Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a fost depus memoriul de prezentare a proiectului „PUZ strada Cumpenei, strada Spiru Haret, calea ferată, Meconst SA“ de către SC Transevren SRL. În această zonă, Transevren SRL intenţionează să ridice un imobil de zece etaje. Documentaţia are ca obiect Planul Urbanistic Zonal şi Regulamentul de Urbanism pentru obiectivul sus-menţionat.
 
Terenul aflat în studiu, în suprafaţă de 32.000 mp, cuprinde parcele de dimensiuni mari cu funcţiuni mixte, cu regim mic de înălţime şi regim de construire continuu sau discontinuu. PUG recomandă ca, pentru conversia funcţiunilor, să se elaboreze PUZ-uri în dublul scop de asigurare a coerenţei imaginii urbane şi a bunei funcţionalităţi a zonei preponderent rezidenţiale adiacente.
 
În cadrul Planului Urbanistic Zonal se consideră necesar a se rezolva următoarele obiective principale: reconsiderarea structurii funcţionale şi realizarea unui cadru urbanistic adaptat la cerinţele beneficiarului şi la prevederile PUG, exprimând în forme specifice conţinutul şi personalitatea zonei nou-create; asigurarea construcţiilor şi amenajărilor necesare funcţiunilor; armonizarea noilor construcţii cu diferite funcţiuni din punct de vedere arhitectural; organizarea circulaţiei carosabile la nivelul creşterii traficului în zonă şi asigurarea unor legături corespunzătoare cu subzonele funcţionale ale teritoriului studiat, inclusiv cu celelalte zone ale oraşului; propunerea unor spaţii verzi; completarea şi refacerea infrastructurii tehnico-edilitare.
 
Suprafaţa totală a terenului studiat este de 32.000 mp. Aceasta este alcătuită din: zona mixta ZRCM 2, cu regim de înălţime mic, aflată în proprietatea persoanelor fizice şi juridice, în suprafaţă de 25.210 mp, adică 78,78% din totalul teritoriului studiat, care include şi parcela generatoare a PUZ-ului; circulaţie pietonală (trotuare) de 1.395 mp (4,36%); circulaţie carosabilă de 4.750 mp (14,84%); spaţiu verde neamenajat - 645 mp (2,02%). În zonă există construcţii de diferite tipuri, cele mai noi aflându-se în stare bună.

Destinaţia terenului - locuinţe colective mici şi medii

Din punctul de vedere al tipului de activitate, terenurile din apropiere sunt destinate locuirii şi funcţiunilor complementare acestora. Destinaţia posibilă pentru această parcelă poate fi legată în continuare de locuire, permiţându-se construirea şi de locuinţe colective mici şi medii, în funcţie de suprafeţele terenului aferent acestora, cu respectarea indicatorilor urbanistici propuşi.
La capătul celalalt al podului peste calea ferată se află complexul comercial Cora.
 
Obiectivul este situat în zona Medeea din municipiul Constanţa, în vecinătatea podului peste calea ferată de pe strada Cumpenei. Suprafaţa studiată este de 352 m pe direcţia N-S şi de 97 m pe direcţia E-V. Teritoriul se învecinează la nord cu calea ferată - ZRT 2, la sud cu strada Spiru Haret, la est cu terenul proprietate SC Meconst SA - ZRCM 2 şi la vest cu strada Cumpenei. 

Despre Transevren SRL

Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Caraiman, firma a luat fiinţă în anul 1993. Capitalul social subscris, de 3.000.000 de lei, integral vărsat, este compus din 300.000 de părţi sociale. Firma este controlată de Ergean Cheşpi, născut pe 31.03.1969, în Albeşti, cu 10% din capitalul social, şi Semira Omer, născută pe 22.01.1963, în Cotu Văii, cu 90% din capitalul social. Aceasta este şi administratorul societăţii, al cărei obiect de activitate vizează „transporturi terestre de călători”.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta

Citeşte şi

PUZ-ul iniţiat de Transevren SRL îi lasă rece pe constănţeni (galerie foto)

De la transporturi de călători, la imobiliare
Bloc de zece etaje, ridicat de Transevren SRL pe strada Cumpenei


 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii