Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:35 26 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ va fi reabilitat și modernizat

ro

09 Dec, 2017 00:00 3721 Marime text
Primăria Municipiului Constanța a emis, pe data de 8 decembrie, Certificatul de urbanism nr. 3762 pentru Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“, situat pe aleea Pelicanului nr. 8.
 
Actul eliberat de municipalitate constă în „Emitere autorizație de desființare pentru lucrările aferente obiectivului de investiții Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida și pentru lucrările necesare în vederea organizării execuției lucrărilor“.
 
Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ este situat în partea de sud a municipiului Constanța. El oferă instruire în profilul tehnic, domeniile mecanic, electromecanic, electric, electronică-automatizări si transporturi. Având în vedere că este singura școală din județ care oferă calificări la nivelul 3, 4 și 5 specifice transportului auto, proveniența elevilor se bazează pe afluxul acestora din mediul rural și din alte orașe ale județului. Unitatea școlară cuprinde clase de liceu tehnologic, învățământ de zi, seral, învățământ profesional de 3 ani, învățământ dual, școală postliceală și de maiștri.
 
Actualul Liceu Tehnologic „Dimitrie Leonida“ Constanța este ultimul rezultat al dinamicii pregătirii în meseria de conducător auto, care a început în Dobrogea în anul 1958 ca Școala de Conducători Auto Palas Constanța, cu scopul de a furniza personal calificat pentru întreprinderile de transporturi rutiere aflate în zona estică a României. A devenit în scurt timp școala-etalon a Ministerului Transporturilor. În anul 1962 este transformată în Școala de Șoferi Profesioniști Valu Traian, ce califica șoferi profesioniști prin cursuri de scurtă durată de șase luni.
 
Ulterior, în anul 1976, este transformată în Grupul Școlar Auto Valu Traian, ce califica prin absolvenți de 10 clase conducători mecanici, electricieni auto. Din 1978, Grupul Școlar Industrial Transporturi Auto Constanța califica, prin liceu industrial, învățământ de zi și seral, absolvenți în domeniul electromecanic auto, iar prin școală profesională, electricieni, electricieni auto, șoferi mecanici auto, tinichigii vopsitori auto, școala de maiștri - mecanici auto.
 
Din 1996 capătă denumirea de Grup Școlar „Dimitrie Leonida“ Constanța și are dublă subordonare (fiind patronată și de Întreprinderea de Transporturi Auto Constanța și Ministerului Învățământului - Inspectoratul Școlar Județean Constanța). Începând 1 septembrie 2012, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ Constanța este subordonat Ministerului Cercetării, Tineretului și Sportului și Inspectoratului Școlar Județean Constanța, dar și Primăriei Municipiului Constanța.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii