Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:29 24 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă un bloc în Tomis Plus! Câte apartamente vor fi realizate

ro

01 Mar, 2017 00:00 1773 Marime text
Investiţiile continuă în cartierul Tomis Plus, unde imobilele se extind, fiind eliberate frecvent avizele necesare pentru demararea lucrărilor. Recent, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a fost depus proiectul „Construire imobil S+P+4E - Locuinţe colective şi amenajare teren - Etapa IV: Construire Bloc 4 - Scara A şi Scara B“. Beneficiarul Olimpia Dana Caraman doreşte să construiască un imobil compus din două scări (scara A şi scara B) cu regim de înălţime Subsol + Parter + 4Etaje şi destinaţia cu locuinţe colective cu parcaje subterane. Motivele care au stat la baza demarării acestei investiţii sunt considerente de ordin tehnic şi economic, cartierul Tomis Plus fiind cunoscut ca o puternică zona de dezvoltare imobiliară. Obiectul investiţiei este realizarea unei investiţii durabile, care va fi integrată în infrastructura existentă şi corelată cu investiţiile viitoare, în vederea conformării cu cerinţele legislaţiei în vigoare.
 
Terenul de amplasament al obiectivului analizat este proprietatea beneficiarei Olimpia Dana Caraman. Terenul este situat în municipiul Constanţa, strada Budapesta nr. 3, şi are următoarele vecinătăţi: la nord-vest - strada Budapesta; la nord-est - proprietate privată Soldatu Verginia, Dulceanu Ecaterina, Soldatu Nicolae Cristel, Muse Hristu, Muse Ecaterina, Caraman Costin, Caraman Olimpia Dana, Tonescu Marieana, Odagiu Vasile şi Odagiu Maria; la sud-est - VN372/2 rest; la sud-vest - proprietate privată Odagiu Vasile şi Odagiu Maria. Terenul are categoria de destinaţie intravilan şi categoria de folosinţă curţi-construcţii.
 
Potrivit proiectului, accesul pietonal şi cel auto se realizează de pe latura de nord-vest (strada Budapesta). Zona dispune de reţele de utilităţi - energie electrică şi termică, alimentare cu apă, canalizare ape menajere, gaze naturale.
 
În ceea ce priveşte terenul pe care urmează să fie realizată investiţia, acesta are o suprafaţă de 1.903 mp, fiind amplasat pe lotul 1/2/2/1, conform actului de dezmembrare nr. 5093/12.11.2015. Suprafaţa construită propusă este de 759,02 mp, iar cea desfăşurată este de 3795,10 mp. Procentul de Ocupare a Terenului propus este de 39,89%, iar coeficientul propus, 1,99.
 
Proiectul a fost întocmit pe baza temei-cadru elaborate de beneficiar, dar ţinând cont de particularităţile terenului din punctul de vedere al vecinătăţilor, al orientării faţă de punctele cardinale, al însoririi şi iluminării, al condiţiilor stabilite prin documentaţiile de urbanism în ceea ce priveşte regimul de aliniere şi de înălţime, al asigurării numărului de locuri necesare pentru parcări, al posibilităţii de racord la utilităţile publice, al condiţiilor geotehnice, al condiţiilor impuse prin Certificatul de urbanism nr. 4026/05.12.2016 şi, nu în ultimul rând, din punctul de vedere al volumelor, al aspectului arhitectural şi al finisajelor propuse.
 
Tema prevede studierea amplasării pe teren a unui imobil ce cuprinde două scări (scara A şi scara B) cu regim de înălţime S+P+4E şi destinaţia de locuinţe colective cu parcaje subterane, astfel: scara A va avea o suprafaţă construită de 409,64 mp şi o suprafaţă desfăşurată 2048,20 mp, iar scara B, o suprafaţă construită de 349,38 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 1746,90 mp.
 
Conform documentului depus la APM, în fiecare scară vor fi propuse 25 de apartamente cu suprafaţa utilă mai mică de 100,00 mp, astfel: scara A - 25 de apartamente, fiecare cu suprafaţa utilă mai mare de 100,00 mp, şi scara B - 25 de apartamente, fiecare cu suprafaţa utilă mai mare de 100,00 mp. Imobilul va fi prevăzut cu 50 de locuri de parcare, dintre care 19 la nivelul cotei amenajate a terenului, 17 locuri de parcare în subsolul scării A şi 14 locuri de parcare în subsolul scării B.
 
Se propune amenajarea de spaţii verzi cu rol decorativ şi de protecţie în suprafaţă de cel puţin 30% din totalul suprafeţei de teren conform HCJC nr. 152/22.05.2013 privind stabilirea suprafeţelor minime de spaţii verzi aferente construcţiilor realizate pe teritoriul administrativ al judeţului Constanţa - destinaţia construcţiei fiind bloc de locuinţe. În concluzie, se va amenaja în total o suprafaţă de aproximativ 570,90 mp de spaţii verzi cu rol decorativ şi de protecţie atât pe terasa de peste etajul 4 a imobilului „Bloc 4“ - scara A şi scara B, cât şi la nivelul cotei terenului amenajat.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Olimpia Dana Caraman figurează ca asociat în societatea Dymy Building SRL şi în firma radiată Caraman Costin Asociaţie Familială.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii