Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hale, comerț en-gros și birouri! Ce propune un investitor pentru un teren de pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța

ro

24 Jan, 2022 00:00 1934 Marime text
  • Primăria Constanța a afișat un anunț de consultare privind elaborarea PUD
  • Amplasamentul studiat este situat în intravilanul Municipiului Constanța, Bdul Aurel Vlaicu, nr.143
  • Terenul care a generat PUD are o suprafață de 8.795 mp și se află în intravilan
 
 
Constantin Alin Pălimaru a depus la municipalitate documentația pentru elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu pentru un proiect pe bulevardul Aurel Vlaicu în Constanța.
 
În aceste condiții, Primăria Constanța a afișat un anunț de consultare privind elaborarea PUD - construire imobile cu destinație depozitare (spații închise-hale), comerț en-gros, spații prezentari-expoziții, birouri și amenajare teren - bd. Aurel Vlaicu nr. 143.
 
Planul Urbanistic de Detaliu este instrumentul de proiectare urbană care reglementează retragerile față de limitele laterale și posterioare ale parcelei, procentul de ocupare al terenului, accesuri auto și pietonale, conformarea arhitectural volumetrică, modul de ocupare al terenului, designul spațiilor publice.
 
Amplasamentul studiat prin P.U.D. este situat în intravilanul Municipiului Constanța, Bdul Aurel Vlaicu, nr.143 (lot 2/1+lot 2/2)-lot 2, nr Cadastral 250473.
 
PUD-ul acesta urmărește reglementarea din punct de vedere urbanistic a zonei supuse studiului, în vederea stabilirii condițiilor de realizare a unor construcții definitive cu destinație depozitare (spații închise-hale), comerț en-gros, spații prezentări- expoziții, birouri cu regim de înălțime parter și P+1E.
 
Prezentul P.U.D. va detalia:
- modul specific de construire în raport cu funcționarea zonei și cu identitatea arhitecturală a acesteia, în baza unui studiu de specialitate;
- retragerile față de limitele laterale și posterioare ale parcelei;
- modul de ocupare al terenului;
- accesele auto și pietonale;
- conformarea arhitectural-volumetrică;
- conformarea spațiilor publice;
 
Terenul care a generat PUD are o suprafață de 8.795 mp și se află în intravilan. Utilizări admise, conform PUZ Aurel Vlaicu, sunt: depozitare, comerț en-gros, spații de prezentări, birouri, locuințe de serviciu.
 

Parcarea

 
Amintim că în 2015, Constantin Alin Pălimaru şi Mihai Pălimaru au depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Amenajare parcare (platformă pietruită, împrejmuire teren, cabină pază, grup sanitar)“. Astfel, se propunea amenajarea terenului situat în judeţul Constanţa, municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu nr. 143, lot 1, în vederea realizării unei parcări auto. Împrejmuirea propusă are rolul de a delimita suprafaţa terenului şi de a proteja împotriva intruziunilor. Terenul, în suprafaţă de 5.000 mp, va fi împrejmuit cu gard definitiv. Împrejmuirea urma a fi realizată din soclu beton armat, stâlpi din beton armat şi panouri de tablă cutată. Pe latura de est va fi realizată o poartă de acces glisantă, din ţeavă metalică şi panou din tablă cutată. Platforma pietruită va fi realizată pe o suprafaţă de teren de 4.428,28 mp şi va fi utilizată ca parcare auto. Cabina, poarta şi grupul sanitar vor fi o construcţie parter cu suprafaţa de 24 mp, cu structură din zidărie portantă de cărămidă/BCA. Planşeul peste parter se va executa din lemn şi se va sprijini prin centuri din beton armat pe zidurile portante. Fundaţiile vor fi continue sub ziduri, prevăzute cu centuri din beton armat. La exterior, construcţia va fi termoizolată cu plăci de polistiren, se va finisa cu tencuială decorativă culoarea crem-alb şi va avea soclu placat cu piatră naturală. La interior se prevăd vopsitorii lavabile în culori pastelate şi pardoseli din gresie. Pereţii interiori ai grupului sanitar vor fi placaţi cu faianţă. Tâmplăria se va executa din PVC cu geam termopan. Învelitoarea se va executa din ţiglă, ceramică sau metalică, pe şarpantă din lemn. De asemenea, va fi amenajată o suprafaţă de 547,72 mp de spaţiu vede, iar pe laturile de nord, sud şi vest se vor planta pomi, flori şi gazon. Ca urmare a cererii depuse de Constantin Alin Palimaru şi Mihai Palimaru, pentru acest proiect, a fost emis Certificatul de Urbanism nr. 1812/09.06.2015.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și


Parcare nouă, pe bulevardul Aurel Vlaicu

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii