Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă, răspuns pozitiv de la APM Constanța, pentru construirea unor rezervoare necesare stocării combustibilului (DOCUMENT)

ro

15 Feb, 2024 17:00 770 Marime text
  • În proiectul depus de Garda de Coastă, APM Constanța a transmis că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului.
  • Proiectul la care face referire APM Constanța presupune construirea rezervoarelor pentru stocarea combustibilului în cadrul obiectivului grup nave Constanța. 
  • Valoarea estimată a investiției este 2.985.340 lei. Perioada de implementare propusă a proiectului este de 9 luni.

Autoritatea pentru Protecția Mediului Constanța anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare. Astfel, Autoritatea pentru Protecția Mediului Constanța a transmis următoarele: „Nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului, pentru proiectul «Construire rezervoare pentru stocarea combustibilului în cadrul obiectivului grup nave Constanța»”.

Investiția va fi amplasată în municipiul Constanța, incinta Portului, imobil 49154 Grup Nave Constanța, Dana 0, Județul Constanța.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului Constanța din municipiul Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - vineri, între orele 8.00-13.00. Comentariile, observaţiile și propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 18.02.2024.
 
 

Iată ce prespune proiectul Gărzii de Coastă

  
Prin proiect se propune construirea unor rezervoare pentru stocarea combustibilului, dintre care două rezervoare cu motorină, având un total de 150 de tone, respectiv un rezervor cu benzină, având 6 tone, o platfomă betonată pe care se vor instala rezervoarele, o stație de pompe și două cămine de racord pentru alimentarea cu combustibil, un punct de supraveghere vizuală, dotări aferente funcționării rezervoarelor cu combustibil, amplasate în incinta portului Constanța, Dana 0, nr.cadastral 236682, CF 236682, în interiorul ariei edificabile, respectând retragerile și distanțele prevăzute în Regulamentul Local de Urbanism.

Imobilul care face obiectul prezentei documentații este situat în Portul Constanța, într-o zonă cu activități industriale și comerciale. În zonă sunt prezente rețelele edilitare (apă, canalizare, gaz, energie electrică). Pe latura de nord a terenului se află și infrastructura rutieră de mare capacitate.

Actualul imobil Grup Nave Constanța din incinta Portulului Constanța nu asigură condiții optime de desfașurare a activităților specifice portuare. Stocarea și alimentarea cu combustibil a navelor maritime afiate ăn dotarea Gărzii de Coastă  se realizează cu ajutorul unul tanc maritim care are durata de viață depășită, fiind în procedura de casare și nu mai poate fi utilizat ca rezervor de combustlbil, deoarece nu mai prezintă siguranță în exploatare. În acest sens se impune construirea unor rezervoare pentru stocarea combustibilului.  Valoarea estimată a investiției este 2.985.340 lei. Perioada de implementare propusă a proiectului este de 9 luni.

  
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

În secțiunea Documente puteți consulta memoriul proiectului depus la APM Constanța.
 
Citește și:
 
Undă verde de la Mediu pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța! Ce investiție este vizată?

Parcul fotovoltaic de la Deleni, județul Constanța, extins de Solar PV Power Plant SRL. Constănțenii pot depune sugestii și observații   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii