Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma familiei fostului primar din Techirghiol, undă verde de la mediu pentru o vilă turistică

ro

25 Feb, 2023 00:00 1850 Marime text
  • Este vorba de proiectul „Construire vilă turistica cu regim de înălțime S+P+2 și restaurant la parter, spații verzi și organizare de șantier”
 
 
 
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru emiterea acordului de mediu pentru proiectul firmei Techirghiol Farma Cosmetics SRL, firmă deținută de fostul primar al localității Techirghiol, Viorel Stan.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta din Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8-16.30, vineri, intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.

 
Este vorba de proiectul „Construire vilă turistica cu regim de înălțime S+P+2 și restaurant la parter, spații verzi și organizare de șantier”, propus a fi amplasat în orașul Techirghiol, str. Piața Republicii, nr. 5, județul Constanța.
 


Techirghiol Farma Cosmetics SRL

 
Firma este înființată în anul 2012, cu sediul social în Agigea, strada Plantelor, județul Constanța. Asociați, cu cote egale, sunt Oana și Viorel Adrian Stan, unde Oana Stan este administrator.

 
Conform confidas.ro, Oana Stan apare și în firmele Techirghiol.Ro Cosmetics & SPA SRL și General Logistic Economics SRL. Viorel Adrian Stan mai apare în firma Techirghiol.Ro Cosmetics & SPA SRL.
 
Reamintim că în anul 2019, Viorel Adrian Stan, fostul primar din Techirghiol, a fost cooptat în SC Techirghiol Farma Cosmetics SRL! Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Decizia nr.1/2019.

 
Pe data de 24 mai 2015, judecătorii din Curtea de Apel Constanţa au decis condamnarea definitivă a lui Viorel Adrian Stan la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare, fostul primar din Techirghiol fiind trimis în judecată de procurorii DNA Constanţa.

 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reţinut că, „la data de 13 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian, în calitate de primar al oraşului Techirghiol, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, a pretins de la un om de afaceri sumele de 40.000 de lei şi respectiv 64.000 de lei, reprezentând un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 de lei şi respectiv 1.600.000 de lei, care urmau să fie emise de societatea denunţătorului în temeiul unui contract de execuţie lucrări şi achitate de Primăria oraşului Techirghiol“.

 
„În baza acestei înţelegeri, la data de 23 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian a primit de la aceeaşi persoană suma de 40.000 de lei, ocazie cu care s-a procedat la constituirea infracţiunii flagrante“, potrivit DNA. Pe data de 22 ianuarie 2018, Judecătoria Medgidia a dispus eliberarea condiţionată a lui Viorel Adrian Stan. Pe data de 21 martie 2019, Tribunalul Constanţa a menţinut decizia Judecătoriei Medgidia, eliberându-l din detenţie pe fostul primar din Techirghiol.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Fostul primar din Techirghiol dorește să ridice o vilă turistică în localitate
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii