Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Duc mai departe afacerile imobiliare Ce autorizație au obținut de la Primăria Constanța nevestele lui Tărcatu și Niceaev?

ro

24 Mar, 2023 00:00 2810 Marime text
  • Beneficiarul AC este societatea Etascan SRL, deținută de Mirela Niceaev și Corina Tărcatu
  • Compania înființată în 2011 are sediul în municipiul Constanța, pe strada Dumitru Marinescu nr. 30, camera1.
  • În 2021 a raportat o cifră de afaceri de 660.641 lei, profit de 286.851 lei la un număr mediu de 2 angajați și datorii de 857.640 lei.
  • Potrivit www.confidas.ro, Mirela Niceaev și Corina Tărcatu sunt asociate cu 50% fiecare, iar administrator este Marius Tărcatu.
  • Mirela Niceaev mai apare asociat și administrator și în Decorus Ligusticum SRL, înființată în 2017 cu 0 profit și 0 cifră de afaceri, potrivit aceleiași surse
  • Corina este soția lui Marius Tărcatu, fost angajat al Primăriei şi al Consiliului Judeţean, inculpat alături de Constantin Babuş în dosarul „mitei de la Burcin"
  • Mirela este soția lui Daniel Ştefan Niceaev. În 2015 cei doi construiau patru noi blocuri de locuinţe spre oraşul Ovidiu pe loturile CD şi CR de pe bulevardul Tomis nr. 425
  • Sediul SPIT de pe Bulevardul Tomis, plimbat de la RAEDPP la Tărcatu, apoi la Beciu

 
Primăria Constanța a eliberat Autorizația de Construire nr.267  în vederea unor lucrări de alimentare cu energie electrică pentru un bloc de locuințe situat pe strada Napoli nr.11 din cartierul Tomis Plus -Boreal din municipiul Constanța.

Beneficiarul AC este societatea Etascan SRL, deținută de Mirela Niceaev și Corina Tărcatu și care are ca obiect principal de activitate codul CAEN 4110 - Dezvoltare (promovare) imobiliară.

Documentul are o valabilitate de 12 luni.
 
Etascan SRL

Compania înființată în 2011 are sediul în municipiul Constanța, pe strada Dumitru Marinescu nr. 30, camera1.

În 2021 a raportat o cifră de afaceri de 660.641 lei, profit de 286.851 lei la un număr mediu de 2 angajați și datorii de 857.640 lei.

Potrivit www.confidas.ro, Mirela Niceaev și Corina Tărcatu sunt asociate cu 50% fiecare, iar administrator este Marius Tărcatu.

Mirela Niceaev mai apare asociat și administrator și în Decorus Ligusticum SRL, înființată în 2017 cu 0 profit și 0 cifră de afaceri, potrivit aceleiași surse.
 
Mirela Niceaev și Corina Tărcatu
 
Corina este soția lui Marius Tărcatu, fost angajat al Primăriei şi al Consiliului Judeţean, inculpat alături de Constantin Babuş în dosarul „mitei de la Burcin", vezi secțiunea „citește și”.

Mirela este soția lui Daniel Ştefan Niceaev. În 2015 cei doi plănuiau construcția a patru noi blocuri de locuinţe spre oraşul Ovidiu pe loturile CD şi CR de pe bulevardul Tomis nr. 425. Imobilele de câte două etaje, aveau destinaţia locuinţe individuale. Investitorii au obţinut în acel an de la Primăria Constanţa certificat de urbanism pentru construire şi împrejmuire teren, valabil 24 de luni.

În 2019, constănţenii erau consultaţi cu privire la un PUD pentru un imobil de pe bulevardul Tomis 425, parcela VN 289, lot 4. Iniţiatorii PUD-ului erau Daniel Ştefan Niceaev şi Mirela Niceaev.
 
În același an, Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa a analizat şi solicitarea investitorului Daniel Niceaev privind emiterea acordului de consultare publică privind „PUD - construire imobil P+3 etaje, locuire colectivă“. Terenul vizat avea o suprafaţă de 363 mp şi este situat în zona de nord-vest a municipiului Constanţa, pe bulevardul Tomis 425, parcela VN 289, lot 4.

Pe teren se dorea ridicarea unui bloc de trei etaje. Terenul respectiv avea următoarele vecinătăţi: la nord-est - parcare strada Napoli, la nord-vest - proprietate privată, imobil de locuinţe colective P+4 etaje, la sud-vest - domeniu public, aleea de acces, la sud-est - domeniu privat, locuinţe individuale P+1 etaj. Investitorul propunea ridicarea unui bloc P+3 etaje, cu o suprafaţă construită la sol de 120/178,34 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 712,36 mp.
 
Și dacă acum doamnele fac afaceri imobiliare împreună, în trecut și soții lor, Daniel Ştefan Niceaev și Marius Tărcatu au fost asociați.
În Enviropet SRL, căci despre ea este vorba a fost implicat şi Radu Babuş, fostul şef Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public şi Privat și fiul lui Constantin Babuş, fost director în Primăria Constanța în administrația Mazăre.

Firma avea ca domeniu de activitate „recuperarea deşeurilor şi resturilor nemetalice reciclabile“.

În mai 2006, asociaţii SC Enviropet SRL, Daniel Ştefan Niceaev, Florin Dămăroiu, Radu Babuş, Corina Tărcatu şi Radu Mihai Duminică, au decis cooptarea în business a lui Marius Tărcatu.

Cu această ocazie, s-au retras Dămăroiu, Babuş şi soţia lui Tărcatu. Noul intrat devenea atunci şi administrator al firmei. În 2011, numele firmei este preschimbat în Medical Pro Natura SRL, schimbându-i-se domeniul de activitate în „comerţ cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate“.
 
Tot atunci, Ştefan Daniel Niceaev cesionează părţile sociale deţinute în favoarea lui Cosmin Julian Stăncescu, reprezentând 20% dintre participările în firmă. Către aceeaşi persoană ajung şi părţile sociale deţinute de Radu Mihai Duminică şi Marius Tărcatu. În urma permutării, noii asociaţi, Stăncescu şi Corina Tărcatu au ajuns să împartă frăţeşte Enviropet-ul. Mai mult, Marius Tărcatu a renunţat şi la funcţia de administrator în favoarea soţiei sale.

Astăzi firma nu mai figurează cu nicio activitate comercială, potrivit www.confidas.ro.

 
Sediul SPIT de pe Bulevardul Tomis, plimbat de la RAEDPP la Tărcatu, apoi la Beciu
 
Sau cum a intrat Eden SRL în posesia terenului de pe bulevardul Tomis 112, acolo unde își desfășoară activitatea Serviciul Public de Taxe și Impozite Constanța.
 
Pe 30 noiembrie 2004, prin contractul nr. 2019, Marius şi Corina Tărcatu îi vând lui Cristian-Eduard Ionescu, din Bucureşti, un teren de 485,32 mp, situat pe bulevardul Tomis nr. 112, plus construcţiile aferente, patru la număr, cu o suprafaţă totală de 269,60 mp. Preţul vânzării a fost de 22.500 de euro. Un an mai târziu, pe 27 decembrie 2005, contractul 2031 consfinţeşte o nouă vânzare a terenului de pe bulevardul Tomis 112.
 
De această dată, pământul ajunge de la Cristian-Eduard şi Cristina-Nicoleta Ionescu la Vasile Neagu. Preţul: 39.000 de euro, cu 6.500 de euro mai mult decât îi dăduse Ionescu lui Tărcatu. Nici Neagu n-a ţinut terenul prea mult. Prin contractul de vânzare-cumpărare nr. 1252, din 16 iunie 2007, Vasile Neagu îi dă terenul lui Iani Beciu, asociat în SC Bianis SRL, pentru 200.000 de euro. Profit record: 161.000 de euro!
 
Cum a ajuns terenul la Marius Tărcatu 

Prin contractul de vânzare-cumpărare nr. 1060 din 23 martie 2004, Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa, reprezentată prin Radu Babuş, director general, Lăcrămioara-Carmen Bobe, director economic, şi Adrian Sîngeorzan, şef Serviciul Juridic, îi vinde lui Tărcatu terenul de pe Tomis nr. 112, în suprafaţă de 485,32 mp, plus construcţiile, în suprafaţă totală de 269,60 mp.
 
„Imobilul ce se vinde este afectat de contractul de asociere nr. 38/2003 între RAEDPP şi Tărcatu Marius“, se aminteşte în actul de vânzare. Ciudat este că Marius Tărcatu a dat regiei lui Babuş 32.945 de euro pe teren, în rate eşalonate, pe un an. Apoi, aşa cum am precizat anterior, la câteva luni după ce l-a achiziţionat, a vândut terenul pentru 34.030,67 de euro (22.500 de euro, preţul vânzării către Ionescu, plus 11.530,67 de euro, ratele rămase la RAEDPP).

În prezent, clădirea de pe Tomis 112 de P+5 etaje care a fost construită lângă Şcoala Populară de Arte Constanţa aparţine firmei Eden SRL deţinută şi administrată de familia Beciu. Firma înfiinţată în anul 1991 are ca obiect de activitate „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“, vezi secțiunea „citește și”.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Fostul asociat al lui Radu Babuş şi al lui Marius Tărcatu Niceaev construieşte patru blocuri pe bulevardul Tomis

Femeia conduce în familia Tărcatu (document)

Pentru 18.000 de euro pe lună Cum a ajuns SPIT Constanța chiriaş la Eden SRL în clădirea ridicată pe terenul vândut de RAEDPP (galerie foto)

Eden SRL invocă un cutremur produs ulterior Cine a afectat structura de rezistenţă a sediului Şcolii Populare de Arte? (documente+galerie foto)

Constănţenii, consultaţi cu privire la PUD-ul iniţiat de Daniel Niceaev pentru un imobil pe bulevardul Tomis

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii