Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:09 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi investitori ridică un bloc de locuinţe cu patru etaje la Năvodari

ro

19 Sep, 2016 00:00 1169 Marime text
Un nou bloc de patru etaje va fi ridicat în Năvodari, zona Mamaia Sat, strada M7 nr. 18, lot 2, unde Silviu-Claudiu Gherghina şi Carmen-Alexandra Gherghina intenţionează să construiască o clădire S+P+4E, cu destinaţia locuinţe colective. În acest sens, cei doi investitori au depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa proiectul pentru construirea imobilului.
 
Potrivit documentului, terenul pe care se va edifica acesta are o suprafaţă de 375 de mp, iar imobilul va avea o suprafaţă construită de 131,6 mp, suprafaţa desfăşurată fiind de 658 mp. Accesurile şi locurile de parcare vor fi propuse în limita proprietăţii, pentru spaţiu verde existând suprafaţa de 113 mp. Beneficiarul doreşte obţinerea autorizaţiei de construire pentru un imobil S+P+4E, cu unităţi locative pe nivel. Pe teren vor fi amenajate şi locuri de parcare. Circulaţia pe verticală se va realiza pe o scară interioară, dimensionată pentru a face faţă unei evacuări în situaţie de urgenţă. Structura clădirii va fi de tip cadre din beton armat, cu fundaţie de tip radier din beton armat, rezemat pe o pernă de piatră spartă compactată.
 
Organizarea de şantier şi activităţile care se vor desfăşura pe parcursul construirii vor degrada terenul proprietate. Organizarea de şantier, care va fi amplasată pe latura vestică a terenului, deoarece acolo va rămâne o suprafaţă liberă de aproximativ 630 mp, va cuprinde două containere, unul fiind birou, iar celălalt, magazie de depozitare. De asemenea, va fi amenajată şi o rampă de spălare a roţilor la ieşirea din şantier, însă, după terminarea lucrărilor, terenul se va aduce la stadiul de înainte de începerea execuţiei.
 
Accesurile pietonale pentru zona de locuinţe se vor realiza pe latura nordică. Accesul carosabil se va realiza pe laturile estică, vestică şi nordică ale terenului şi se va amenaja o alee carosabilă pentru accesul autovehiculelor de serviciu în interiorul terenului. Căile existente de acces existente nu vor suferi modificări.

Construcţia este în concordanţă cu reglementările locale (PUZ - Plan Urbanistic Zonal). Avizele şi autorizaţiile cerute pentru obţinerea autorizaţiei de construire sunt detaliate în certificatul de urbanism. Terenul este amplasat în intravilanul oraşului Năvodari, în zona Mamaia. Terenul este identificat cu adresa strada M8, Năvodari, judeţul Constanţa, fiind introdus in intravilanul oraşului în ultimii 30 ani.
 
În prezent, terenul este reglementat prin PUG ca făcând parte din intravilanul construibil. Dimensiunea majorităţii parcelelor construite este de aproximativ 500 mp. Zona se va dezvolta în direcţia imobiliară/turistică, clădirea propusă prin proiect încadrându-se în funcţiunile viitoare.
 
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, cei doi investitori figurează ca acţionari în două societăţi. Astfel, Silviu-Claudiu Gherghina este acţionar în societatea Calex Distribution SRL, firmă ce figurează ca fiind în lichidare. La rândul său, cel de-al doilea asociat, Carmen-Alexandra Gherghina, figurează ca acţionar la Gherghina Carmen Dent SRL, societatea fiind în funcţiune la acest moment.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii