Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:12 22 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere publică pentru proiectul SC Xanadu Turism SRL. Investitorul vrea să transforme un grup sanitar din Mamaia în pensiune turistică

ro

03 Nov, 2017 00:00 862 Marime text

Agenţia pentru Protecţia Mediului anunţă publicul interesat asupra depunerii de către Xanadu Turism SRL a raportului privind impactul asupra mediului pentru proiectul „Supraetajare imobil parter cu 1-2e retras cu funcţiunea de pensiune turistică, cu respectarea art. 25 din HGR 525/1996 privind aprobarea Regulamentului General de Urbanism, recompartimentări interioare şi montare firmă luminoasă“, propus a fi amenajat în municipiul Constanţa, staţiunea Mamaia, grup sanitar Melody, plajă, judeţul Constanţa.
 
APM Constanţa poate emite sau respinge acordul de mediu. Raportul poate fi consultat la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanţa, strada Unirii nr. 23, şi la sediul titularului, Xanadu Turism SRL, cu adresa în municipiul Constanţa. Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului va avea loc în municipiul Constanţa, staţiunea Mamaia, grup sanitar Melody - plajă, judeţul Constanţa, în data de 20.11.2017, începând cu ora 16.00. Publicul interesat poate transmite în scris comentarii, opinii şi observaţii privind documentele menţionate la sediul APM Constanţa, strada Unirii, nr. 23, până la data de 20.11.2017.

Date din proiectul depus la APM Constanţa 

Terenul este situat în intravilanul municipiului Constanţa, în staţiunea Mamaia, zona Melody. Imobilul este proprietate a beneficiarului, conform contractului de vânzare-cumpărare cu încheierea de autentificare 531/22.04.2016. Pe terenul în suprafaţă de 126 de mp se află un imobil cu nivel de înălţime parter, care, în prezent, are destinaţia de grup sanitar. Acţiunile propuse constau în recompartimentarea şi reconfigurarea corpului C1 existent din parter în P+1e, schimbarea destinaţiei în pensiune turistică şi montarea unei firme luminoase.
 
Potrivit proiectului, la parter se vor afla recepţia, un grup sanitar, holuri de acces, cameră biliard, sală lobby, spaţiu pentru depozitare. La etajul 1 vor fi amenajate şase camere, iar la etajul 2, patru camere. Pe terasă se vor regăsi un hol de acces şi un grup sanitar. Structura va fi din cadre de beton armat turnate monolit, planşee din beton armat turnate monolit peste parte şi etajele curente. Acoperişul va fi de tip terasă necirculabilă.

Cine este investitorul? 

În baza cererii nr. 77826 din data de 29.10.2014 şi actelor doveditoare depuse, directorul Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus autorizarea constituirii, înmatriculării şi înregistrării societăţii comerciale Xanadu Turism SRL, cu sediul în municipiul Constanta. Domeniul principal de activitate al firmei constă în „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“. Capitalul social, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Fondatorii Xanadu Turism SRL sunt Ciprian-Ştefan Titire şi Daniela Moroianu, fiecare cu 50% din capitalul social. Administratorul firmei este Daniela Moroianu.

Şi Mavrom Group Activ SRL dorea transformarea grupului sanitar 

Precizăm că aceeaşi iniţiativă a avut-o, în anul 2016, şi societatea Mavrom Group Activ SRL. Astfel, în februarie 2016, firma depusese la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul tehnic necesar emiterii acordului de mediu pentru proiectul „Modificări interioare şi schimbare destinaţie din grup sanitar parter existent în recepţie şi restaurant, supraetajare cu două niveluri cu funcţiunea de cazare“, în vederea obţinerii acordului de mediu.
 
Investitorul, Mavrom Group Activ SRL, intenţiona să schimbe destinaţia unui imobil-parter cu funcţiunea de grup sanitar, situat în staţiunea Mamaia, zona Cazino, în recepţie şi restaurant. În acest sens, se propunea ca imobilul existent să fie supraetajat cu două niveluri. Pe teren se află un imobil-parter cu funcţiunea de grup sanitar, amplasat pe următoarele limite de proprietate: la nord - domeniu public - plajă, la est - domeniu public - plajă, la vest - domeniu public - plajă, iar la sud - clubul Atalanta.
 
Ulterior, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a respins proiectul „Modificări interioare şi schimbare destinaţie din grup sanitar parter existent în recepţie şi restaurant. Supraetajare cu două nivele cu funcţiunea de cazare, propus a fi amplasat în staţiunea Mamaia, zona Cazino“. „În urma analizării documentaţiei depuse, a localizării amplasamentului în planul de urbanism şi în raport cu poziţia faţă de arii protejate, zone-tampon, monumente ale naturii sau arheologice, zone cu restricţii de construit, zona costieră, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa decide respingerea solicitării acordului de mediu pentru proiectul «Modificări interioare şi schimbare destinaţie din grup sanitar parter existent în recepţie şi restaurant. Supraetajare cu două nivele cu funcţiunea de cazare», propus a fi amplasat în staţiunea Mamaia - zona Cazino“, au precizat reprezentanţii APM Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Un investitor vrea să transforme un grup sanitar din Mamaia în pensiune turistică. S-a solicitat acord de mediu (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii