Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:26 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un investitor vrea să transforme un grup sanitar din Mamaia în pensiune turistică. S-a solicitat acord de mediu (document)

ro

01 Aug, 2017 00:00 1710 Marime text
La Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a fost depus, de către firma Xanadu Turism SRL, memoriul de prezentare a proiectului „Supraetajare imobil parter cu 1-2 etaje retras cu funcţiunea de pensiune turistică, recompartimentări interioare şi montare firmă luminoasă“, în vederea obţinerii acordului de mediu.
 
Proiectul constă în supraetajarea imobilului parter cu 1-2 etaje, retras, cu funcţiunea de pensiune turistică, cu respectarea art. 25 din HGR 525/1996 privind aprobarea Regulamentului general de urbanism, recompartimentări interioare şi montare firmă luminoasă.
 
Terenul este situat în intravilanul municipiului Constanţa, în staţiunea Mamaia, zona Melody. Imobilul este proprietate a beneficiarului, conform contractului de vânzare-cumpărare cu încheierea de autentificare 531/22.04.2016. Pe terenul în suprafaţă de 126 de mp se află un imobil cu nivel de înălţime parter, care, în prezent, are destinaţia de grup sanitar. Acţiunile propuse constau în recompartimentarea şi reconfigurarea corpului C1 existent din parter în P+1e, schimbarea destinaţiei în pensiune turistică şi montarea unei firme luminoase.
 
Potrivit proiectului, la parter se vor afla recepţia, un grup sanitar, holuri de acces, cameră biliard, sală lobby, spaţiu pentru depozitare. La etajul 1 vor fi amenajate şase camere, iar la etajul 2, patru camere. Pe terasă se vor regăsi un hol de acces şi un grup sanitar. Structura va fi din cadre de beton armat turnate monolit, planşee din beton armat turnate monolit peste parte şi etajele curente. Acoperişul va fi de tip terasă necirculabilă.

Cine este investitorul?

În baza cererii nr. 77826 din data de 29.10.2014 şi a actelor doveditoare depuse, directorul Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus autorizarea constituirii, înmatriculării şi înregistrării societăţii comerciale Xanadu Turism SRL, cu sediul în municipiul Constanta. Domeniul principal de activitate al firmei constă în „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“. Capitalul social, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Fondatorii Xanadu Turism SRL sunt Ciprian-Ştefan Titire şi Daniela Moroianu, fiecare cu 50% din capitalul social. Administratorul firmei este Daniela Moroianu.

Şi Mavrom Group Activ SRL dorea transformarea grupului sanitar 

Precizăm că aceeaşi iniţiativă a avut-o, în anul 2016, şi societatea Mavrom Group Activ SRL. Astfel, în februarie 2016, firma a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul tehnic necesar emiterii acordului de mediu pentru proiectul „Modificări interioare şi schimbare destinaţie din grup sanitar parter existent în recepţie şi restaurant, supraetajare cu două nivele cu funcţiunea de cazare“, în vederea obţinerii acordului de mediu.
 
Investitorul Mavrom Group Activ SRL intenţiona să schimbe destinaţia unui imobil-parter cu funcţiunea de grup sanitar, situat în staţiunea Mamaia, zona Cazino, în recepţie şi restaurant. În acest sens, se propunea ca imobilul existent să fie supraetajat cu două niveluri. Terenul, în suprafaţă de 126 mp, se află în proprietatea SC Mavrom Group Activ SRL. Pe acest teren se află un imobil-parter cu funcţiunea de grup sanitar, amplasat pe următoarele limite de proprietate: la nord - domeniu public - plajă, la est - domeniu public - plajă, la vest - domeniu public - plajă, iar la sud - clubul Atalanta.
 
Ulterior, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a respins proiectul „Modificări interioare şi schimbare destinaţie din grup sanitar parter existent în recepţie şi restaurant. Supraetajare cu două nivele cu funcţiunea de cazare, propus a fi amplasat în staţiunea Mamaia, zona Cazino“. „În urma analizării documentaţiei depuse, a localizării amplasamentului în planul de urbanism şi în raport cu poziţia faţă de arii protejate, zone-tampon, monumente ale naturii sau arheologice, zone cu restricţii de construit, zona costieră, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa decide respingerea solicitării acordului de mediu pentru proiectul «Modificări interioare şi schimbare destinaţie din grup sanitar parter existent în recepţie şi restaurant. Supraetajare cu două nivele cu funcţiunea de cazare», propus a fi amplasat în staţiunea Mamaia - zona Cazino“, au precizat reprezentanţii APM Constanţa.

Despre Mavrom Group Activ SRL

Societatea a fost înfiinţată în anul 2005, în Galaţi, de către asociatul unic, Anca Elena Mavrodin. Domeniul principal de activitate constă în „comerţul cu amănuntul, în magazine specializate, cu alte produse“. În 2013, Anca Elena Mavrodin a decis cooptarea ca asociat şi administrator pe o perioadă nelimitată a lui Ciprian Ştefan Titire. De asemenea, Anca Elena Mavrodin s-a retras din calitatea de administrator. Ulterior, în anul 2014, potrivit vrajitorul.ro, cei doi asociaţi au decis retragerea din societate a Ancăi Elena Mavrodin, care i-a cedat lui Ciprian Ştefan Titire părţile sociale deţinute. În acelaşi an, sediul social al firmei a fost schimbat în municipiul Constanţa.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza memoriul tehnic necesar emiterii acordului de mediu pentru proiectul la care facem referire în articolul de faţă.

Citeşte şi: 

Un grup sanitar din zona Cazinoului Mamaia va fi transformat în hotel şi restaurant (document)

APM Constanţa a pus piciorul în prag Grupul sanitar situat în staţiunea Mamaia nu mai poate fi transformat în restaurant şi hotel (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii