Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacia Dental Clinic SRL a obținut un document de urbanism de la Primăria Constanța pentru ridicarea unui imobil

ro

14 Sep, 2023 17:00 996 Marime text
  • Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru societatea Dacia Dental Clinic SRL
  • Clădirea propusă va avea regim de înălțime S+P+1-2-3E și va fi amplasată pe aliniament spre bd. Mamaia și spre str. Petru Vulcan (în totalitate sau parțial).
  • Asociați în firmă sunt Cristina Pantazi, cu 90% și Ionel Bogdan Pantazi, cu 10%.
     
 
Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru societatea Dacia Dental Clinic SRL.
 
Prin CU 2509 din data de 13 septembrie 2023, societatea a solicitat și obținut documentul pentru investiția dorită pe bulevardul Mamaia nr. 130 din Constanța. Așadar, Prezentul certificat de urbanism poate fi utilizat în scopul declarat pentru: „Construire clădire multifuncțională cu sediu de firmă, servicii publice, comerț cu amănuntul, amplasare firme, amenajări exterioare, împrejmuire și organizarea execuției lucrărilor conform P.U.D. aprobat cu H.C.L. nr. 317/31.07.2023”. Documentul are o valabilitate de 24 de luni.
 
Clădirea propusă va avea regim de înălțime S+P+1-2-3E și va fi amplasată pe aliniament spre bd. Mamaia și spre str. Petru Vulcan (în totalitate sau parțial).

Terenul este de formă aproximativ dreptunghiulară cu colțul de nord-vest teșit, latura lungă de est (20,95 metri) fiind paralelă cu bd.Mamaia. Frontul de vest la bd.Mamaia (inclusiv zona teșită are lungimea de 20,93 metri. Latura dinspre nord (pe aliniament la str. Petru Vulcan) are lungimea de 18,30 metri iar latura dinspre sud are lungimea de 18,015 metri.

Terenul în curtea existentă este aproximativ orizontal cu uşoare pante spre gurile și canalele de colectare a apelor pluviale , evacuarea acestora fãcându-se gravitațional.

În zonă bd. Mamaia are o declivitate crescătoare de 1,3 – 2,16% dinspre sud spre nord iar str. Petru Vulcan are o declivitate descrescătoare de 4,58 – 3,26% dinspre vest spre est astfel încât diferența de nivel dintre colțul sud-vestic și cel nord-estic este de 1,14 m.

Prin lucrările ce se vor propune nu se va schimba direcţia generală de scurgere a apelor meteorice.



Destinaţia terenului stabilită prin planurile de urbanism şi amenajarea teritoriului aprobate: ZRL2a1 – reglementare are clădiri construite în front discontinuu la stradă.


- Utilizări admise: locuințe individuale și unele funcțiuni complementare locuirii, locuințe individuale în regim de construire înșiruit, cuplat, locurile de parcare necesare vor fi asigurate în incintă: agenții de turism, sedii companii sau firme, instituții, servicii și echipamente publice, comerț cu amănuntul, locuințe colective- pentru care locurile de parcare necesare vor fi asigurate în incintă, amenajări aferente locuințelor: căi de acces carosabile și pietonale private, parcaje, garaje, spații plantate, locuri de joacă pentru copii, amenajări de sport pentru tineret, împrejmuiri; se admit funcțiuni comerciale și servicii profesionale în limita a maxim 50% din AC și să nu afecteze liniștea, securitatea și salubritatea zonei; se admite utilizarea unor încăperi din cadrul apartamentelor existente pentru activități necesare exercitării de profesiuni liberale (avocatură, arhitectură, medicină, etc.) parcare/ garare, depozitare produse fără nocivitate;
- Utilizări interzise: activități productive poluante, cu risc tehnologic sau incomode prin traficul generat (zona existentă este predominant pentru locuințe), benzinării, spălătorii auto, depozitare en gros și depozite fier vechi, depozite materiale refolosibile, etc.


Soluția propusă a căutat să rezolve din punct de vedere urbanistic inserția acestui obiectiv prin realizarea unui front susținut la bd. Mamaia, realizarea unui colț simetric în plan față de pandantul de vis-a-vis și în același timp păstrarea unei însoriri corespunzătoare clădirii existente învecinate la est prin eliminarea calcanului P+1E existent pe partea de nord a laturii estice a terenului.
 
 

Despre Dacia Dental Clinic SRL

 
Societatea a fost înființată în anul 2004, cu sediul social pe bulevardul Tomis, nr. 308, Constanța. Asociați în firmă sunt Cristina Pantazi, cu 90% și Ionel Bogdan Pantazi, cu 10%. Cristina Pantazi este administratorul firmei care are ca activitate de bază „Activități de asistență stomatologică”, potrivit codului CAEN.

Potrivit www.termene.ro, compania a raportat pentru 2022, o cifră de afaceri de 3,002,376 lei, cu un profit de 846,655 lei și 8 angajați.  Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 24.72%.
 
PRECIZĂRI:
        
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

PUD-ul Dacia Dental Clinic SRL intră la vot în ședința Consiliului Local Municipal (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii