Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clădire multifuncțională cu sediu de firmă și activități de comerț pe bulevardul Mamaia PUD-ul investitorului Dacia Dental Clinic SRL, lansat în consultare publică (DOCUMENT)

ro

15 May, 2023 00:00 1300 Marime text
  • PUD construire clădire multifuncțională cu sediu firmă, servicii publice, comerț cu amănuntul, bd. Mamaia nr. 130, investitor Dacia Dental Clinic SRL s-a aflat în atenția Comisiei tehnice de amenajarea teritoriului și urbanism
  • Asociați în firmă sunt Cristina Pantazi, cu 90% și Ionel Bogdan Pantazi, cu 10%. Cristina Pantazi este administratorul firmei care are ca activitate de bază „Activități de asistență stomatologică”, potrivit codului CAEN
  • În urmă cu câteva zile documentația a fost lansată în consultare publică pe site-ul municipalității
  • Soluția propusă de elaborator a căutat să rezolve din punct de vedere urbanistic inserția acestui obiectiv prin realizarea unui front susținut la bd. Mamaia, realizarea unui colț simetric în plan față de pandantul de vis-a-vis și în același timp păstrarea unei însoriri corespunzătoare clădirii existente învecinate la est prin eliminarea calcanului P+1E existent pe partea de nord a laturii estice a terenului
  • Clădirea propusă va avea regim de înălțime S+P+1-2-3E și va fi amplasată pe aliniament spre bd. Mamaia și spre str. Petru Vulcan (în totalitate sau parțial)
 

 
După ce în luna martie a.c., PUD – construire clădire multifuncțională cu sediu firmă, servicii publice, comerț cu amănuntul, bd. Mamaia nr. 130, investitor Dacia Dental Clinic SRL s-a aflat în atenția Comisiei tehnice de amenajarea teritoriului și urbanism, documentația a fost lansată în consultare publică.

Demersurile investitorilor au început încă din 2021, atunci când au solicitat și au primit de la Primăria municipiului Constanța, Certificatul de Urbanism, însă răspunsul nu a fost unul favorabil investitorului.
 
Astfel, prin CU 3961 din data de 30.12.2021, Dacia Dental Clinic SRL a solicitat documentul pentru investiția de pe bulevardul Mamaia nr. 130. Municipalitatea a oferit următorul răspuns: „Prezentul certificat de urbanism poate fi utilizat în scopul declarat pentru: Împrejmuire Teren. Prezentul certificat de urbanism NU poate fi utilizat în scopul declarat pentru: „Reabilitare, construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, schimbare de destinație locuință existentă pentru realizare clădire multi-funcțională cu cabinete medicale, birouri, spații comerciale și organizarea execuției întrucât nu se respectă reglementările puz aprobat prin HCL nr. 35 din 30.01.2021 Referitor La Utilizări Admise: „locuințe individuale și unele funcțiuni complementare locuirii ....; se admit funcțiuni comerciale .... în limita a maxim 50% din AC și să nu afecteze liniștea, securitatea și salubritatea zonei; se admite utilizarea unor încăperi din cadrul apartamentelor existente pentru activități necesare exercitării de profesiuni liberale (avocatură, arhitectură, medicină, etc.)” Și neîncadrarea în pot max aprobat din subzona ZRL2a1: „potmax aprobat - 70%”, POT existent 71,65% . Potrivit prevederilor art. 7 alin. (1) din legea 50/1991 republicată cu modificările și completările ulterioare, odată cu autorizarea executării lucrărilor de bază, prin autorizațiile de construire/desființare se autorizează și executarea organizării lucrărilor de bază (organizare de șantier)”.
Între timp, investitorii au modificat proiectul, vezi secțiunea „documente”.

Obiectul PUD este să stabilească condiţiile de amplasare/configurare a obiectivului pe parcelă, cuprinzând elemente urbanistice ce stau la baza întocmirii documentațiilor pentru obținerea autorizației de construire și anume pentru obiectivul: Clădire multifuncțională cu sediu firmă, servicii publice, comerț cu amănuntul și împrejmuire în municipiul Constanța, Bulevardul Mamaia nr.30, pe terenul aflat în proprietate privată a societății Dacia Dental Clinic SRL.

Clădirea propusă va avea regim de înălțime S+P+1-2-3E și va fi amplasată pe aliniament spre bd. Mamaia și spre str. Petru Vulcan (în totalitate sau parțial).

Terenul este de formă aproximativ dreptunghiulară cu colțul de nord-vest teșit, latura lungă de est (20,95 metri) fiind paralelă cu bd.Mamaia. Frontul de vest la bd.Mamaia (inclusiv zona teșită are lungimea de 20,93 metri. Latura dinspre nord (pe aliniament la str. Petru Vulcan) are lungimea de 18,30 metri iar latura dinspre sud are lungimea de 18,015 metri.

Terenul în curtea existentă este aproximativ orizontal cu uşoare pante spre gurile și canalele de colectare a apelor pluviale , evacuarea acestora fãcându-se gravitațional.

În zonă bd. Mamaia are o declivitate crescătoare de 1,3 – 2,16% dinspre sud spre nord iar str. Petru Vulcan are o declivitate descrescătoare de 4,58 – 3,26% dinspre vest spre est astfel încât diferența de nivel dintre colțul sud-vestic și cel nord-estic este de 1,14 m.

Prin lucrările ce se vor propune nu se va schimba direcţia generală de scurgere a apelor meteorice.

Destinaţia terenului stabilită prin planurile de urbanism şi amenajarea teritoriului aprobate: ZRL2a1 – reglementare are clădiri construite în front discontinuu la stradă.

- Utilizări admise: locuințe individuale și unele funcțiuni complementare locuirii, locuințe individuale în regim de construire înșiruit, cuplat, locurile de parcare necesare vor fi asigurate în incintă: agenții de turism, sedii companii sau firme, instituții, servicii și echipamente publice, comerț cu amănuntul, locuințe colective- pentru care locurile de parcare necesare vor fi asigurate în incintă, amenajări aferente locuințelor: căi de acces carosabile și pietonale private, parcaje, garaje, spații plantate, locuri de joacă pentru copii, amenajări de sport pentru tineret, împrejmuiri; se admit funcțiuni comerciale și servicii profesionale în limita a maxim 50% din AC și să nu afecteze liniștea, securitatea și salubritatea zonei; se admite utilizarea unor încăperi din cadrul apartamentelor existente pentru activități necesare exercitării de profesiuni liberale (avocatură, arhitectură, medicină, etc.) parcare/ garare, depozitare produse fără nocivitate;
- Utilizări interzise: activități productive poluante, cu risc tehnologic sau incomode prin traficul generat (zona existentă este predominant pentru locuințe), benzinării, spălătorii auto, depozitare en gros și depozite fier vechi, depozite materiale refolosibile, etc.

Soluția propusă a căutat să rezolve din punct de vedere urbanistic inserția acestui obiectiv prin realizarea unui front susținut la bd. Mamaia, realizarea unui colț simetric în plan față de pandantul de vis-a-vis și în același timp păstrarea unei însoriri corespunzătoare clădirii existente învecinate la est prin eliminarea calcanului P+1E existent pe partea de nord a laturii estice a terenului.
 

Despre Dacia Dental Clinic SRL
 
Societatea a fost înființată în anul 2004, cu sediul social pe bulevardul Tomis, nr. 308, Constanța. Asociați în firmă sunt Cristina Pantazi, cu 90% și Ionel Bogdan Pantazi, cu 10%. Cristina Pantazi este administratorul firmei care are ca activitate de bază „Activități de asistență stomatologică”, potrivit codului CAEN.
 
PRECIZĂRI:
        
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Dacia Dental Clinic SRL, răspuns primit de la Primăria Constanța pentru un imobil de pe bulevardul Mamaia

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii