Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:20 27 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu acordul Primăriei Constanţa, continuă lucrările la Capela Tinerilor de la intrarea în staţiunea Mamaia

ro

16 May, 2020 00:00 1363 Marime text

Situată la intrarea în staţiunea Mamaia, Capela Tinerilor, cu hramul „Bunavestire şi Sfânta Maria Egipteanca“, deja funcţionează. Bisericuţa va fi, pe viitor, un loc de întâlnire pentru tineri şi studenţi. În prezent, se slujeşte într-un paraclis provizoriu, urmând să se ridice aici o construcţie permanentă. Tot aici se întâlnesc regulat şi membrii ASCOR (Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români), filiala Constanţa.


Arhiepiscopia Tomisului, prin împuternicit Doru Emanuel Pantazi, continuă demersurile pentru constuirea capelei cu hramul Bunavestire şi Sfânta Cuvioasa Maria Egipteanca, cunoscută ca şi Capela Tinerilor, de la intarea în staţiunea Mamaia. Pe data de 14 mai, Primăria Constanţa a emis autorizaţia de constrire nr. 739 – Constuire Capelă Buna Vestire şi Sfânta Cuvioasa Maria Egipteanca, situată bulevardul Mamaia nr. 335H.


Vă reamintim că, în primăvara anului 2109, Consiliul Local Municipal a aprobat transmiterea către Arhiepiscopia Tomisului a terenului pentru Capela de la intrarea în stațiunea Mamaia.
Aleșii locali și-au dat girul pentru transmiterea în folosința gratuită a Arhiepiscopiei, pe perioada existenței construcției, a celor 300 de metri pătrați, teren situat în municipiul Constanta - bd. Mamaia intersecția cu bd. Aurel Vlaicu, Arhiepiscopiei Tomisului, în vederea construirii Capelei „Buna Vestire” și „Sfânta Cuvioasa Maria Egipteanca”. Prin intermediul arhidiaconului Doru Emanuel Pantazi în calitate de reprezentant al Arhiepiscopiei Tomisului, se solicită emitere certificat de urbanism - construire capelă, bd. Mamaia nr. 335H. Potrivit legislației de la transferarea terenului, Arhiepiscopia Tomisului are obligația de obținere a documentației de urbanism în termen de 12 luni și a finalizării construcției în termen de 24 de luni de la data anunțului de începere a lucrărilor, inclusiv a obținerii certificatului de atestare pentru construcții. În cazul nerespectării termenelor, hotărârea Consiliului Local Municipal își încetează aplicabilitatea. Imobilul Capela „Buna Vestire” și „Sfânta Cuvioasă Maria Egipteancă” va fi construit din lemn stratificat, cu fundație și demisol din beton.


Citeşte şi:

Arhiepiscopia Tomisului solicită certificat de urbanism pentru Capela tinerilor din Mamaia (document)

După doi ani de la ultimul vot împotrivă Făgădău le cere consilierilor să aprobe transmiterea către Arhiepiscopie a terenului pentru Capela Tinerilor din Mamaia (document)


Capela Tinerilor, ridicată de Arhiepiscopia Tomisului, în atenția aleșilor locali (document)

Cu acordul Primăriei Constanţa Un nou lăcaş de cult în Mamaia, iar Capela Tinerilor ar putea deveni biserică!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii