Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:54 02 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clădirea de opt etaje, ridicată de Primavera East Holding pe şoseaua Mangaliei din Constanţa, modificată

ro

11 May, 2020 00:00 782 Marime text

Primavera East Holding SRL, controlată de asociatul unic Paulina Stănilă, continuă demersurile pentru ridicarea unui bloc de opt etaje pe şoseaua Mangaliei nr. 80 - 80A, în vecinătatea fostului complex comercial Billa, fostului Carrefour, actualul Supeco.
 
Investitotiul, Primavera East Holding SRL,  a obţinut pe data de 7 mai de la Primăria Constanţa un act de urbansim necesar modificării imobilului pe care îl va ridica pe Şoseaua Mangaliei nr. 80-80A. Este vorba despre Certificatul de urbanism nr. 1637 -       
„Modificare proiect autorizat cu A.C. nr. 2268/10.12.2019 pentru - «Construire clădire locuințe colective 2s+P+8e și împrejmuire teren - 60 apartamente», la construcție în curs de execuție prin reconfigurare funcțională și spațial volumetrică a etajului 8 parțial cu activitate sportivă și recreere cu caracter privat“.
 
Reamintim că Primavera East Holding SRL a obținut, pe data de 10 decembrie 2091, de la Primăria Constanța autorizația de construire nr. 2268. Actul constă în „Construire imobil locuințe colective P+7e+8ep și împrejmuire teren, 60 apartamente“. 
În decembrie 2018, Primavera East Holding SRL solicitase de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa acord de mediu pentru ridicarea unui imobil de opt etaje în municipiul Constanţa, şoseaua Mangaliei nr. 80-80A. În acest sens, firma prezentase la Agenţia de Mediu proiectul „Construire clădire locuinţe colective 2s+P+8e şi împrejmuire teren“. Documentaţia în faza DTAC pentru care se solicită acordul de mediu cuprinde următoarele lucrări: realizarea unui imobil de locuinţe colective cu o suprafaţă construită desfăşurată de 4.229 mp; acces carosabil şi necarosabil din şoseaua Mangaliei; parcările vor fi asigurate conform regulamentului urbanistic aferent PUZ aprobat prin HCL Constanţa 113 din 27.04.2017; spaţiile verzi vor fi cel puţin în cuantumul minim specificat în HCJ Constanţa nr. 152/22.05.2013.  
Beneficiarul investiţiei, Primavera East Holding SRL, doreşte realizarea unui imobil cu funcţiunea de locuinţe cu regim de înălţime 2s+p+8e. Proiectul a fost întocmit conform temei date de către beneficiarul investiţiei şi în conformitate cu legislaţia şi normele tehnice în vigoare la data întocmirii prezentei documentaţii. Imobilul  proiectat va avea în total 11 niveluri, două subsoluri, un parter şi opt etaje. Construcţia propusă se încadrează în categoria imobilelor de locuinţe colective. Terenul are o suprafaţă de 1.483 mp. Investitorul propune o suprafaţă construită a blocului de 95 mp, o suprafaţă de spaţii plantate la sol - 56 mp, dar şi o suprafaţă a trotuarelor, aleilor şi a parcărilor de 1.332 mp. Imobilul va avea un regim de înălţime P+8 etaje, cu 49 de apartamente. În proiect sunt prevăzute 49 de apartamente şi 60 de locuri de parcare. Din cele 60 locuri de parcare, 44 locuri sunt individuale, iar 16 locuri - în sistem Klauss. Investitorul a obţinut certificatul de urbanism nr. 1252/23.03.2018, emis de Primăria Municipiului Constanţa. Avizele solicitate prin certificatul de urbanism sunt necesare la obţinerea autorizaţiei de construire.
Zona în care se va realiza proiectul a fost studiată din punctul de vedere al dezvoltării într-un plan urbanistic zonal aprobat prin HCL 118/27.02.2008. Terenul pe care se vor executa lucrările este proprietatea beneficiarului şi se află în vecinătatea fostului complexului comercial Billa. Imobilul, identificat cu numărul cadastral 219084, este proprietate a SC Primavera East Holding SRL, conform extrasului de carte funciara pentru informare eliberat sub numărul 219084 la cererea nr. 15676 din data de 8.02.2018.
 

Primavera East Holding SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Înființată în anul 2009, Primavera East Holding SRL are sediul în Năvodari. Firma provine din schimbarea sediului din alt județ. Capitalul social, de 6.948.020 lei, integral vărsat, este compus din 694.802 părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Stănilă Paulina este asociat unic, iar Stănilă Ionuţ – administrator al societății care se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară.
Printre activităţile secundare se numără: lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, lucrări de demolare a construcţiilor,  lucrări de pregătire a terenului, lucrări de foraj şi sondaj pentru construcţii, lucrări de instalaţii electrice, lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat, alte lucrări de instalaţii pentru construcţii, cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii, închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract, activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management, activităţi de arhitectură, activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea, alte activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice, activităţi de servicii suport combinate şi activităţi de întreţinere peisagistică. În anul fiscal 2014, firma cu zero salariaţi a declarat o cifră de afaceri şi un profit de zero lei, la fel şi în anul fiscal 2015.
 
Citește și:
 

Primavera East Holding, act de urbanism pentru ridicarea unei clădiri de opt etaje pe şoseaua Mangaliei din Constanţa

Pe şoseaua Mangaliei din Constanţa, lângă Carrefour, va fi ridicat un bloc de opt etaje. Cine este investitorul (document)

Clădire de opt etaje pe şoseaua Mangaliei. Proiectul firmei Primavera East Holding SRL, la mâna constănţenilor

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii