Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:46 28 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se construiește Fiica Sorinei Hortolomei-Moscu, Andreea Georgiana Șerban, vrea să ridice un hotel în Constanța

ro

09 Oct, 2021 00:00 1542 Marime text
  • Fiica Sorinei Hortolomei-Moscu, Andreea Georgiana Șerban, vrea să ridice un hotel în Constanța
  • Municipalitatea a eliberat un document de urbanism
  • Terenul a fost în urmă cu mai bine de un deceniu în atenția consilierilor locali
 
Primăria municipiului Constanța a eliberat un Certificat de Urbanism pentru o persoană fizică, care dorește să ridice un hotel, în municipiul Constanța.
 
Potrivit CU 3095, eliberat pe 7 octombrie 2021, în zona Faleză Nord, Pescărie, lotul 3, din zona blocului FZ14, investitorul dorește construirea unui imobil 2S+P+4E+etaj tehnic, cu funcțiunea de hotel, împrejmuire teren și organizare de șantier. Documentul este valabil 24 de luni. Proprietarul terenului și al investiției este Andreea Georgiana Șerban, fiica cunoscutei Sorina Hortolomei-Moscu, apropiată cu fostul edil Radu Mazăre.
 

Povestea terenului de lângă FZ14

 
 
În ianuarie 2018, Consiliul Local a fost pus în fata unei decizii: să aprobe sau nu o tranzacție intre Primarie, SC Galactica House și un anume Nicolae Marcu din București. Este vorba despre un litigiu pentru un teren din zona Faleza Nord, din dreptul blocului FZ 14. Documentața pe care consilierii locali au primit-o spre studiu ne arată faptul că tranzacția vine ca urmare a unui litigiu între bucureștean și Consiliul Local, care a pus în posesie, pe terenul lui Marcu, pe altcineva. Marcu a dovedit că este proprietarul terenului de 288,13 mp, din zona blocului FZ14, datorită faptului ca este singurul moștenitor al defunctului Marcu Nicolae, conform certificatului de moștenitor 23/1984, eliberat de Notariatul de Stat Petroșani. Însă, prin dispoziția de primar 3750/2002, emisă de Radu Mazare în baza Legii nr. 10/2001, proces verbal de predare-primire nr. 139834/2002, i s-a atribuit Laurei Mariana Lese un teren în suprafață de 2093 mp, situat în zona Faleza Nord, bl. FZ 14. Terenul a primit nr. cadastral 13245. "Pentru acest teren s-a emis si HCLM 540/2006, privind aprobarea PUD construire trei imobile de apartamente. Prin sentinta civila 10577/1995 a Judecatoriei Constanta se obliga paratul Consiliul Local sa lase in deplina proprietate si posesie terenul in suprafata de 288,13 mp, situat in str. Soveja, lotul 23 din careul 415, catre Nicolae Marcu", se arata în documentația predată consilierilor locali.
 
Laura Mariana Lese, cea care a primit terenul de langa FZ 14 în primă fază, a beneficiat de multă atenție din partea edilului. Femeia apare ca beneficiar în dispoziția de primar nr. 3750 din 2002, în care a fost pusă în posesia a 199.866,3 metri pătrați, în valoare de 8.830.966 de dolari. Terenul de lângă FZ 14 a ajuns, într-un final la SC Galactica House, firma Andreei-Georgiana Serban, fiica lui Alexandru Șerban.
 

Georgiana-Andreea Șerban

 
În primăvară, asociatul unic al societății Clubo Galactic SRL, Georgiana-Andreea Șerban, a adoptat o decizie prin care l-a cooptat în firmă pe fratele său. Cei doi asociați au mai decis și închiderea punctului de lucru din Constanța, de pe strada Ion Roată (Piața Brick) nr. 3.
 
Sorina Gina Hortolomei Moscu este o cunoscută afaceristă de la malul mării, apropiată a tandemului Mazăre – Constantinescu, al cărei nume a apărut şi în dosarul retrocedărilor.

Numele Georgianei Andreea Șerban mai figurează și în firmele Alremi SRL, Aqualand SA, Galactica House SRL, Galatap, Galamob, Mehmetoglu, Millenium Global Development şi Mosqmad SRL (aflată în dizolvare şi deţinută împreună cu fratele său, Ioan Mădălin Hortolomei Moscu).
 

Citește și:

Cine a părăsit „barca“ Aqualand

 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii