Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care sunt imobilele din municipiul Constanța unde vor începe lucrările de reabilitare termică pe banii din PNRR?

ro

27 Jul, 2022 00:00 4005 Marime text
  • În luna aprilie, Primăria Constanța a întârziat cu depunerea documentelor necesare pentru a beneficia de finanțarea proiectului de reabilitare termică a imobilelor din municipiu în cadrul sesiunii de finanțare deschisă de Ministerul Dezvoltării Regionale
  • Primăria Municipiului Constanța a accesat circa 14 milioane de euro din totalul de 23 de milioane de euro disponibili pentru întreg județul Constanța, în vederea renovării energetice a clădirilor rezidențiale
  • În plus s-au accesat alte 15 milioane de euro pentru renovarea energetică a clădirilor publice
  • Doar 17 blocuri din municipiul Constanța urmează să fie renovate energetic cu bani din Programul Național de Redresare și Reziliență
  • Primăria Constanța a eliberat certificatele de urbanism în vederea eliberării autorizațiile de construire pentru demararea lucrărilor
     


 
În luna aprilie, Primăria Constanța a întârziat cu depunerea documentelor necesare pentru a beneficia de finanțarea proiectului de reabilitare termică a imobilelor din municipiu în cadrul sesiunii de finanțare deschisă de Ministerul Dezvoltării Regionale.
 
Astfel, nu există finanțare în acest sens decât pentru un număr extrem de mic de imobile.

Dosarele se puteau depune începând cu data de 1 aprilie, conform anunțului Ministerului Dezvoltării, însă municipalitatea nu a apucat să demareze toate procedurile la timp. 

Primăria Municipiului Constanța a accesat circa 14 milioane de euro din totalul de 23 de milioane de euro disponibili pentru întreg județul Constanța, în vederea renovării energetice a clădirilor rezidențiale.

În plus s-au accesat alte 15 milioane de euro pentru renovarea energetică a clădirilor publice. Este vorba despre Grădinița cu program prelungit „Steluțele Mării”, Școala Gimnazială nr.14, Școala Gimnazială nr.23 „Constantin Brâncoveanu”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța cu Turtă Dulce”, Școala Gimnazială nr.7 „Remus Opreanu”, Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” și Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Copiilor”.
 
Doar 17 blocuri din municipiul Constanța urmează să fie renovate energetic cu bani din Programul Național de Redresare și Reziliență.
 
Reabilitarea termo-energetică a acestora se va realiza prin: izolarea termică a fațadei, termo-hidroizolarea terasei și izolarea planșeului, reabilitarea și modernizarea instalației de distribuției a agentului termic, reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat în spațiile comune, repararea trotuarelor de protecție pentru a elimina infiltrațiile la infrasctructura imobilelor sau repararea elementelor de construcție ale fațadei.



Municipalitatea a emis zilele trecute certificatele de urbanism în vederea eliberării autorizațiile de construire pentru demararea lucrărilor
pentru aceste imobile, după cum urmează: B-dul I.G. Duca nr. 75, bl. L 49, loc. Constanţa, strada București, nr. 8, bl. L18, loc. Constanţa, B-dul Ferdinand nr. 80, bl. CFR, loc. Constanţa, strada Traian nr. 30, bl. B4, loc. Constanţa, Aleea Lupeni nr. 6, bl. E3, loc. Constanţa, B-dul Ferdinand nr. 50A, bl. R8, loc. Constanţa, B-dul I.G. Duca nr. 81E, bl. L46, loc. Constanţa, B-dul I.G. Duca nr. 81, bl. L44, loc. Constanţa, B-dul Alexandru Lăpușneanu nr. 84, loc. Constanţa, jud. Constanţa, România, bl. LE33, B-dul Alexandru Lăpușneanu nr. 80, bl. LE31, loc. Constanţa, B-dul 1 Decembrie 1918 nr. 33, bl. L19, loc. Constanţa, jud. Constanţa, strada Soveja nr. 78, bl. FT3A, loc. Constanţa, strada Soveja nr. 76, bl. FT3B, loc. Constanţa, strada Soveja nr. 82, bl. FT4, loc. Constanţa, B-dul Alexandru Lăpușneanu nr. 82, bl. LE32, loc. Constanţa, B-dul I.G. Duca nr. 75A, bl. L 50, loc. Constanţa, B-dul Ferdinand nr. 106, bl. R5, loc. Constanţa, B-dul Alexandru Lăpușneanu nr. 106, bl. L1, loc. Constanţa și strada Traian nr. 32, bl. C2, loc. Constanţa.

A mai fost emisă și autorizația de construire și pentru imobilul de pe B-dul 1 Mai nr. 101 care aparține de Grup Școlar Industrial de Marină pentru sediul Grădinița cu program prelungit nr. 53 Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Constănțeanul supărat. Asociațiile de proprietari din Constanța ar putea rata reabilitarea termică gratuită a blocurilor chiar din cauza Primăriei (DOCUMENTE)
 
Doar 12.6% dintre Asociațiile de Proprietari au reușit totuși să depună dosarele pentru reabilitare termică prin PNRR. După ce a făcut-o lată, Primăria Constanța le transmite că mai au o șansă la toamnă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii