Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:17 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Blocuri de 13 etaje în Mamaia. Undă verde pentru Betina M SRL. Legături cu Charbel Maroun, consulul onorific al Libanului

ro

13 Feb, 2018 00:00 2159 Marime text

În staţiunea Mamaia, zona restaurantului Tomis, vor apărea două blocuri de 13 etaje. În acest sens, Primăria Municipiului Constanţa a emis, pe data de 12 februarie, un act important. Este vorba despre Certificatul de urbanism nr. 441, eliberat pentru Betina M SRL. Actul are ca obiect „construire hotel-restaurant D+P+12E+13 E retras şi imobil apartamente D+P+12E+13 E retras, reamenajare exterioară“.
 
Precizăm că societatea Betina M SRL a fost înfiinţată de Charbel Joseph Maroun, consulul onorific al Libanului la Constanţa.

Betina M SRL, în datele Registrului Comerţului 

Cu sediul social în Mamaia, Betina M SRL a fost înfiinţată în anul 1994. Capitalul social subscris, de 210.268,26 de lei, integral vărsat, este compus din 2.053 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 102,42 de lei. Betina M SRL este deţinută de Nassar Ghaleb, născut pe 19.04.1962, în Liban, cu 2% din capitalul social, şi Merched El Khawaja, născut pe 10.06.1965, în Liban, cu 98% din capitalul social. Nassar Ghaleb este administratorul special al societăţii. Dăscălescu & Co SPRL este administrator judiciar.
 
Betina M SRL se ocupă de hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare. Printre activităţile secundare se numără: activităţi de servicii anexe silviculturii; fabricarea produselor din carne (inclusiv din carne de pasăre); prelucrarea şi conservarea peştelui, a crustaceelor şi a moluştelor; prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor n.c.a.; fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor; lucrări de construcţie a altor proiecte inginereşti n.c.a; lucrări de tâmplărie şi dulgherie lucrări de pardosire şi placare a pereţilor; comerţ cu ridicata cu cafea, ceai, cacao şi condimente; comerţ cu ridicata specializat al altor alimente, inclusiv peşte, crustacee şi moluşte; comerţ cu ridicata al produselor textile; comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare; comerţ cu ridicata al echipamentelor şi al furniturilor de fierărie pentru instalaţii sanitare şi de încălzire; comerţ cu amănuntul al cărnii şi al produselor din carne, în magazine specializate; comerţ cu amănuntul al peştelui, al crustaceelor şi al moluştelor, în magazine specializate; comerţ cu amănuntul al pâinii, al produselor de patiserie şi al produselor zaharoase, în magazine specializate; comerţ cu amănuntul al încălţămintei şi al articolelor din piele, în magazine specializate; activităţi ale agenţiilor de publicitate; activităţi de design specializat; activităţi fotografice; activităţi de traducere scrisă şi orală (interpreţi); alte activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice şi altele.
 
Firma are următoarele puncte de lucru: Bucureşti; Calea Victoriei nr. 163, municipiul Constanţa, bd. Alexandru Lăpuşneanu nr. 116 C, nivelul Park Level al centrului comercial City Park Mall.
 
În dosarul nr. 8947/118 din anul 2013, Tribunalul Constanţa, Secţia a II-a Civilă, a confirmat planul de reorganizare al debitoarei SC Betina M SRL, potrivit sentinţei nr. 1662 din data 21.09.2016.

Rezultate financiare 

În anul 2014, firma cu zece salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 960.629 de lei un profit de 28.940 de lei. De asemenea, în anul 2015, societatea cu un salariat a declarat o cifră de afaceri de 1.084.287 de lei şi un profit de zero lei. Situaţia financiară pe anul 2016 arată astfel: un salariat, o cifră de afaceri de 201.476 de lei şi un profit de zero lei. 

Povestea societăţii 

Betina M SRL a fost fondată de Charbel Joseph Maroun. În anul 2013, acesta, în calitate de asociat unic al firmei Betina M SRL, a decis cooptarea ca asociat a lui Selim E. Sarkis, căruia îi cesionează 5.121.000 de lei, respectiv 1.935 de dolari din capitalul social, echivalentul a cinci părţi sociale. În urma cooptării şi cesionării de capital social, capitalul social se împarte astfel: Charbel J. Maroun deţine 95 de părţi sociale, în valoare totală de 97.299.000 de lei, respectiv 36.764 de dolari, reprezentând 95% din totalul capitalului social; Selim E. Sarkis deţine cinci părţi sociale, în
valoare totală de 5.121.000 de lei, respectiv 1.935 de dolari, reprezentând 5% din totalul capitalului social, în numerar.
 
În anul 2016, Charbel Maroun şi Rezazadeh Kirmani Mohammad, în calitate de asociaţi ai societăţii Betina M SRL, în insolvenţă, cu sediul în Mamaia, Palm Beach Hotel, reuniţi în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Asociaţilor, au decis revocarea celui din urmă din funcţia de administrator special al firmei. În locul lui a fost numit Dăscălescu & CO SPRL. Ulterior, tot în anul 2106, Charbel Maroun şi Rezazadeh Kermani Mohammad s-au retras din societatea Betina M SRL şi au cesionat părţile sociale deţinute către Nassar Ghaleb şi Merched El Khawaja, care vor deţine, astfel, capitalul social.
 
Citeşte şi:
 
Creanţe de circa şapte milioane de lei, înregistrate de Betina M SRL, firma consulului Libanului, Charbel Maroun

Ti-a placut articolul?

Comentarii