Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

77.000 de euro - pretul mediu al unui apartament cu doua camere in Bucuresti la inceput de an

ro

26 Jan, 2010 03:22 1710 Marime text

apartament_bucuresti.jpgÎnceputul anului 2010 aduce în Capitală un preţ mediu de 77.000 de euro pentru un apartament cu două camere, situat în zona semicentrala, după ce înainte de luna septembrie a anului trecut acelaşi apartament putea fi achiziţionat cu 80.000 de euro.

Potrivit unei analize realizate de portalul imobiliar www.topestate.ro, în 2009 preţurile locuinţelor au scăzut constant până în luna august. Din septembrie, s-a înregistrat o uşoară tendinţă de stagnare a preţurilor, sau chiar de creştere uşoară. Astfel, la periferie, două camere se vindeau la jumătatea anului trecut cu 57.000 de euro, iar la final de an costul a ajuns la o medie de 59.000 de euro. Per ansamblu, în Bucureşti, preţurile imobilelor au crescut brusc, în medie cu 10% în septembrie 2009. Din octombrie până în noiembrie s-a observat o stagnare, iar la final de an o scădere cu aproximativ 5%.

„Rezultatele obţinute cu ajutorul Indicatorului Imobiliar Online oferit clienţilor de portalul www.topestate.ro arată că piaţa a suferit modificări la nivelul evoluţiei preţurilor pe fondul iniţiativelor şi măsurilor luate de Guvern, prin lansarea programului «Prima Casa». Anunţarea proiectului a creat un entuziasm sporit în rândul vânzătorilor în lunile august-septembrie, entuziasm care a scăzut spre sfârşitul anului, pe fondul unor măsuri extrem de restrictive impuse de către bănci solicitanţilor de credite", a declarat Mihai Stan, Manager General www.TopEstate.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii