Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Boghici I. Constantin PFA Sculptură în lemn, tâmplarie, dulgherie

ro

16 Sep, 2011 01:00 5318 Marime text

mobila-lemn.jpgAm fost atras de mic de această îndeletnicire și am început să fac mici obiecte din lemn în atelierul tatălui meu care e tâmplar. Văzând că îmi place să sculptez, m-a înscris la Școala Populară de Artă din Ploiești unde am făcut cursuri 2 ani. După ce am terminat 10 clase, tatăl meu m-a înscris la școala profesională din Târgu Mureș cu profil industria lemnului, secția sculptură în lemn.

Am lucrat 2 ani la fabrica de mobilă din Ploiești, după care am venit în localitatea mea și mi-am deschis un mic atelier. Asta se întâmpla în urmă cu 20 de ani.

Nu am legături cu alți artizani, am participat o singură dată la un târg de artizanat, consider că e pierdere de timp pentru că cererea e mică și oferta mare.

Din partea statului nu am avut nici un sprijin, dar nici piedici, poate nici eu nu m-am implicat prea mult până acum pentru a mă face cunoscut.

Aș fi interesat de o colaborare cu firme de arhitectura, fabrici de mobilă, oricine e interesat de mobilă sculptată și obiecte de artizanat.De exemplu, aș putea face anumite elemente sculptate pentru mobilier în cazul colaborării cu un atelier de mobila etc.

Sursa: facutdemana.com


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii