Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:53 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum arată pasajul pietonal de la Tomis Mall. A fost reconfigurat din punct de vedere artistic (fotoreportaj+video)

ro

12 Sep, 2017 20:33 11512 Marime text
Pasajul din zona magazinului Tomis Mall din Constanța a suferit în ultima perioadă o serie de transformări, din punct de vedere artistic. Acesta se va transforma într-o galerie de artă, dedicată lui Virgil Coman, cel care a fost Managerul Serviciului Judeţean al Arhivelor Naţionale Constanţa.
 
Printr-un proiect finanțat de Consiliul Județean Constanța, Asociația Wild Art a demarat transformarea pasajului într-o galerie de artă. Conform CJC, pentru proiectul “Galeria din pasaj-Virgil Coman”. A fost alocată suma totală de 115.136 lei din care contribuția Autorității Finanțatoare este de 101.636 lei și contribuția proprie de 13.500 lei.
 
De câteva zile este forfotă în zonă, se lucrează pentru ca lucrările să fie bine reprezentate. Deja o lucrare ce ilustrează chipul lui Virgil Coman a fost realizată și este expusă în pasaj.
 
Ideea de a transforma un spațiu neconvențional într-o galerie de artă este la un pas de a se materializa. Astfel, nu mai durează mult până când pasajul pietonal de la Tomis Mall se va transforma în... „Galeria de artă Virgil Coman“.
 
„Wild Art“ a lansat ideea, iar elevii de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria“ și-au imaginat cum ar putea să transforme spațiul rece de sub strada Mihai Viteazu într-unul primitor și reprezentativ pentru urbea tomitană.
 
În luna mai a avut loc în foaierul Bibliotecii Județene Constanța „Ioan N. Roman“,Expoziția «Galeria de artă Virgil Coman» care a reunit lucrări realizate de elevii Colegiului Național de Arte «Regina Maria».
Ulterior au fost alese lucrări ce urmează să fie expuse într-un loc nonconformist cum este pasajul pietonal din zona Tomis Mall. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 13 Sep, 2017 13:10 Sugerez ca barele de protectie sa fie vopsite intr-o culoare mai vesela, nu in negru cum sint acum. Si inca odata insist, plantati ,dlor,niste pomi, pe str.Stefan Cel Mare. Chiar otetari,care sint foerte decorativi si rezistenti.Nu observati ca strada este cheala ,nu are un pic de verdeata sau flori. Cui sa-i pese. facem neversea,de citeva milioane.