Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:14 24 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vladimir Putin Consecinţe „catastrofale" ale sancţiunilor occidentale pentru piaţa mondială de energie

ro

08 Jul, 2022 21:12 973 Marime text
Vladimir Putin, Sursa foto: Pixabay

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat vineri, 8 iulie, în privinţa posibilelor consecinţe „catastrofale" ale sancţiunilor occidentale pentru piaţa mondială de energie.

„O utilizare mai pronunţată a politicii sancţiunilor poate antrena consecinţe încă şi mai grave, fără a exagera, poate chiar catastrofale, pentru piaţa mondială a energiei", a spus liderul de la Kremlin la o întâlnire televizată cu oficiali ruşi.

„Sancţiunile împotriva Rusiei provoacă multe pagube exact ţărilor care le impun", a mai afirmat Putin, o frază pe care o repetă adesea, observând creşterea puternică a preţurilor la energie în ţările occidentale.

El şi-a exprimat satisfacţia că alte ţări producătoare de petrol rezistă cererilor occidentale de a creşte producţia de petrol pentru a compensa petrolul rus boicotat şi a împiedica o creştere a preţurilor.

Ofensiva lansată la sfârşitul lui februarie de Moscova în Ucraina a provocat o ploaie fără precedent de sancţiuni occidentale, între care un embargo asupra petrolului rusesc impus de Bruxelles şi Washington.

Moscova, în replică la sancţiunile occidentale, a redus în ultimele săptămâni livrările de gaze către europeni, mereu foarte dependenţi de hidrocarburile ruseşti în pofida recentelor lor eforturi pentru diversificarea furnizorilor.

sursa - Agerpres
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii