Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un influent senator american s-a declarat „optimist” în legătură cu un acord privind ajutorul pentru Ucraina

ro

17 Dec, 2023 21:22 722 Marime text




 
  • Un influent senator american s-a declarat duminică „optimist" în legătură cu posibilitatea unui acord în camera superioară a Congresului cu privire la un nou pachet crucial de ajutor pentru Ucraina, în schimbul căruia republicanii cer măsuri mai dure privind imigraţia în Statele Unite, potrivit AFP, citată de Agerpres.

În timp ce preşedintele Joe Biden i-a atacat dur pe republicanii din Congres care îi blochează deocamdată cererea pentru încă 61 de miliarde de dolari pentru Kiev, negocierile intense continuă în acest weekend, deoarece Senatul şi-a amânat vacanţa de sfârşit de an pentru a găsi un compromis.

„Sunt foarte optimist", a declarat senatorul democrat de centru Joe Manchin la CNN, adăugând că a vorbit cu colegii din ambele tabere.
 

„Se îndreaptă într-o direcţie pozitivă", a adăugat el.


Congresul SUA a deblocat un ajutor masiv pentru Ucraina de la invazia Rusiei în februarie 2022, dar Casa Albă a avertizat că va „rămâne fără bani" până la sfârşitul anului pentru a sprijini Kievul.

Democraţii sunt în favoarea acestui nou ajutor, dar republicanii cer o înăsprire majoră a politicii de imigraţie în schimbul sprijinului lor. Joe Biden a declarat că este gata să facă „compromisuri semnificative" pe această temă pentru a permite deblocarea situaţiei.

Senatorul republican Lindsey Graham, un politician foarte conservator, s-a arătat mai puţin optimist decât colegul său.
 

„Nu suntem deloc aproape de un acord", a declarat el duminică la NBC, estimând că negocierile ar trebui să continue „anul viitor".

 Citește și
„Strategia pentru Marea Neagră de către Congresul SUA, consolidează susținerea pe scară largă a regiunii noastre"
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii