Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ucraina Volodimir Zelenski spune că ţara sa poate deveni un producător major de arme

ro

28 Dec, 2023 13:24 744 Marime text
Președintele Ucrainei, foto captură video Facebook/ Volodomir Zelenski
  • Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, spune că ţara sa poate deveni unul dintre cei mai mari producători de apărare din lume şi este încrezător că industria ucraineană de apărare „poate deveni cu siguranţă unul dintre cele mai productive şi mai puternice zece complexe de apărare din lume”, relatează DPA.
     
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, spune că ţara sa poate deveni unul dintre cei mai mari producători de apărare din lume şi este încrezător că industria ucraineană de apărare „poate deveni cu siguranţă unul dintre cele mai productive şi mai puternice zece complexe de apărare din lume”, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Industria contribuie deja nu numai la consolidarea propriilor capacităţi de apărare ale Ucrainei pe fondul războiului, ci ajută în mod semnificativ şi creşterea economică şi ocuparea forţei de muncă, a subliniat el în discursul video zilnic de miercuri seara.

Zelenski a lăudat acordul cu partenerii occidentali, în special cu SUA, privind producţia comună de arme ca fiind „una dintre cele mai mari realizări politice ale noastre din acest an”. Acest lucru face posibilă construirea de echipamente militare moderne, a spus el, adăugând că producţia de tipuri de arme occidentale urmează să fie localizată.

Anterior, ministrul ucrainean al industriilor strategice, Olexander Kamyshin, a declarat presei că Ucraina şi-a triplat producţia de apărare în acest an, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Ucraina a primit peste 38 de miliarde de euro (42 miliarde de dolari) ajutor internaţional în 2023
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii