Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ucraina anunță doborârea a 19 din cele 31 de drone de atac lansate de Moscova

ro

11 Nov, 2023 14:18 703 Marime text
Foto: Google MapsUcraina a anunţat sâmbătă că a doborât aproximativ două treimi din cele 31 de drone de atac lansate peste noapte, majoritatea în zonele din prima linie a frontului, de Moscova, care a vizat şi capitala Kiev în cursul dimineţii, potrivit AFP citat de Agerpres.ro

"Nouăsprezece drone de atac Shahed-136/131 au fost distruse. Ocupanţii ruşi au trimis majoritatea dronelor de atac în zonele din prima linie", au transmis forţele aeriene, adăugând că Rusia a folosit, de asemenea, mai multe rachete.


Ucraina se aşteaptă la o înmulţire a acestor atacuri în această iarnă, după loviturile de iarna trecută care au vizat reţeaua energetică a Ucrainei, lăsând mii de oameni fără căldură sau electricitate pentru perioade lungi de timp.

"După o lungă pauză de 52 de zile, inamicul şi-a reluat atacurile cu rachete asupra Kievului!", a declarat şeful administraţiei militare a capitalei ucrainene, Serghei Popko, pe serviciul de mesagerie Telegram.


Jurnaliştii AFP din centrul Kievului au auzit două explozii puternice şi au văzut dungi pe cer în zori. Sirenele de raid aerian au sunat la scurt timp după aceea.

Nu au fost raportate victime sau pagube materiale în capitală sâmbătă dimineaţă.

Cu toate acestea, două rachete au aterizat pe un câmp între două zone rezidenţiale din regiunea Kiev, a declarat şeful administraţiei militare regionale, Ruslan Kravcenko. Cinci clădiri de apartamente au fost avariate, cu acoperişuri şi ferestre sparte, a adăugat el.

Agerpres.ro

Citește și: 

Comisia Europeană recomandă începerea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina, Republica Moldova şi Bosnia-Herţegovina
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii