Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:49 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei presupuşi islamişti au fost arestaţi în Austria

ro

24 Dec, 2023 16:43 678 Marime text
Austria. Sursă foto: Pexels
  • Trei persoane suspectate de apartenenţă la o reţea islamistă au fost arestate în Austria, au anunţat duminică autorităţile de la Viena, care au precizat că au fost consolidate măsurile de securitate în jurul bisericilor şi al târgurilor de Crăciun, relatează AFP.
     
Trei persoane suspectate de apartenenţă la o reţea islamistă au fost arestate în Austria, au anunţat duminică autorităţile de la Viena, care au precizat că au fost consolidate măsurile de securitate în jurul bisericilor şi al târgurilor de Crăciun, relatează AFP, conform Agerpres.

Ministerul de Interne austriac a declarat că în ancheta privind o reţea islamistă au fost reţinute iniţial patru persoane, dintre care trei au rămas în arest pentru investigaţii suplimentare.

Invocând un „risc crescut”, poliţia austriacă a consolidat controalele, în special în zona bisericilor şi a târgurilor de Crăciun.

„Nu există o ameninţare imediată privind un atac în Viena”, a precizat totuşi un purtător de cuvânt al poliţiei.


Sâmbătă, poliţia austriacă indicase într-un comunicat că „agenţi terorişti din Europa fac apel la comiterea de atacuri contra evenimentelor creştine, în special în jurul datei de 24 decembrie”.

Conform website-ului cotidinului german Bild, serviciile de securitate din Austria, Germania şi Spania au primit indicii conform cărora o grupare islamistă ar intenţiona să comită mai multe atacuri în Europa, posibil de Crăciun şi în noaptea de Anul Nou, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Tiriști constănțeni, rămași blocați în Austria. Neplătiți, aceștia nu mai au bani să revină în țară (VIDEO) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii