Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul general ONU, apel către toţi liderii pentru declararea Stării de Urgenţă Climatică

ro

12 Dec, 2020 21:56 2195 Marime text
  • Liderii politici de pe întreg mapamondul ar trebui să declare „stare de urgenţă climatică” în ţările lor, pentru a evita ca încălzirea globală să ajungă la un nivel catastrofal, a declarat sâmbătă secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Peste 70 de lideri politici din întreaga lume urmează să se adreseze în cadrul unui summit de o zi dedicat climei, care are drept obiectiv pregătirea terenului pentru reduceri mai drastice ale emisiilor de gaze cu efect de seră, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

„Deocamdată, membrii G20 cheltuiesc cu 50% mai mult sub forma de stimuli şi pachete de salvare oferite unor sectoare legate de producţia şi consumul de combustibili fosili, decât pentru a trece la energie nepoluantă. Acest lucru este inacceptabil. Trilioanele de dolari necesare pentru reconstrucţia post-Covid sunt bani pe care noi îi împrumutăm de la generaţiile viitoare. Nu putem folosi aceste resurse pentru politici care să lase pe umerii generaţiilor viitoare un munte de datorii şi o planetă distrusă”, a mai susţinut secretarul general al ONU.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii