Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres „Situaţia în Gaza devine din ce în ce mai disperată de la o oră la alta”

ro

29 Oct, 2023 14:40 792 Marime text
  • Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a tras un semnal de alarmă duminică în legătură cu o situaţie „din ce în ce mai disperată” în Fâşia Gaza, deplângând faptul că Israelul şi-a „intensificat operaţiunile militare acolo”.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a tras un semnal de alarmă duminică în legătură cu o situaţie „din ce în ce mai disperată” în Fâşia Gaza, deplângând faptul că Israelul şi-a „intensificat operaţiunile militare acolo", conform Agerpres.
 

„Situaţia în Gaza devine din ce în ce mai disperată de la o oră la alta. Regret că în loc de o pauză umanitară atât de necesară, susţinută de comunitatea internaţională, Israelul şi-a intensificat operaţiunile militare”, a declarat Guterres în cursul unei vizite în Nepal, după o alta de patru zile în Qatar.


El a calificat drept „total inacceptabil” numărul civililor ucişi şi răniţi în războiul între Israel şi Hamas, declanşat prin atacul sângeros al grupării islamiste în 7 octombrie pe teritoriul israelian.

Peste 1.400 de persoane au fost ucise în atacul Hamas în sudul Israelului, în principal civili, iar alte 230 de persoane au fost luate ostatice, potrivit autorităţilor israeliene.

Hamas, aflat la putere în Fâşia Gaza din 2007, afirmă că peste 8.000 de palestinieni, în majoritate civili, au fost ucişi în bombardamentele israeliene neîncetate de la începutul conflictului.

Reiterându-şi apelul la o „imediată încetare a focului umanitară” în Fâşia Gaza, secretarul general al ONU a cerut „furnizarea unui ajutor umanitar susţinut la o scară care să răspundă nevoilor populaţiei” din teritoriul palestinian.
 

„Lumea este martora unei catastrofe umanitare care se desfăşoară sub ochii noştri”, a pledat Antonio Guterres la Katmandu, capitala Nepalului.

„Peste două milioane de persoane, care nu au niciun loc unde să meargă în deplină securitate, sunt private de elemente esenţiale vieţii - hrană, apă, adăpost şi îngrijiri medicale - în timp ce sunt supuse unor bombardamente neîncetate”, a adăugat secretarul general al ONU.


Zece nepalezi au decedat în timpul războiului între Israel şi Hamas, un al 11-lea fiind dat dispărut. 



Citește și:
Bilanțul morților din Kazahstan a ajuns la 42. Este cel mai grav accident minier din istoria ţării
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii