Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ONU avertizează că pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat

ro

09 Mar, 2022 14:33 1282 Marime text
Secretarul general al ONU, foto: Facebook/ Antonio Guterres

Pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat, iar distribuţia de vaccinuri împotriva coronavirusului, la nivel mondial rămâne, „scandalos de inechitabilă", a afirmat secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres.

Potrivit acestuia, „bilanţul cel mai tragic al pandemiei a afectat sănătatea şi viaţa a milioane de persoane, cu peste 446 de milioane de cazuri de COVID-19 în lumea întreagă” dar și „peste 6 milioane de decese confirmate şi nenumărate alte persoane spitalizate şi afectate de o deteriorare a sănătăţii mintale". 

„Companiile farmaceutice produc 1,5 miliarde de doze de vaccinuri pe lună, însă aproape 3 miliarde de persoane aşteaptă încă să primească primul vaccin", a precizat secretarul general, care este de părere că „un eşec dur" al „deciziilor politice şi bugetare care acordă prioritate sănătăţii locuitorilor din ţările bogate în raport cu sănătatea locuitorilor din ţările sărace". 

Antonio Guterres a explicat că o astfel de abordare reprezintp „o reţetă pentru mai multe variante virale, mai multe lockdown-uri şi mai multă tristeţe şi sacrificiu în fiecare ţară".

El a lansat un apel pentru a încheia „odată pentru totdeauna" acest „capitol trist din istoria umanităţii", informează AGERPRES. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii