Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şase bebeluşi morţi în India într-un incendiu la un spital de nou-născuţi

ro

26 May, 2024 14:32 475 Marime text

Şase bebeluşi au murit într-un incendiu care a devastat sâmbătă un spital de copii din New Delhi, a anunţat duminică poliţia din capitala Indiei, potrivit AFP.

Doisprezece nou-născuţi au fost scoşi din spital în timpul incendiului, dar şase dintre ei erau deja morţi când au fost luaţi în grijă de medici, a declarat ofiţerul de poliţie locală Surendra Choudhary.

Un al şaptelea copil dintre cei doisprezece nou-născuţi scoşi din spital a murit înainte de incendiu, a spus el.

Prim-ministrul indian Narendra Modi a descris incendiul şi moartea nou-născuţilor ca fiind "sfâşietoare", într-un mesaj publicat pe reţelele sociale.

"Sunt iniţiate proceduri judiciare împotriva proprietarului spitalului", a spus Choudhary. El nu a detaliat cum au murit copiii.

Incendiul, care a mobilizat paisprezece maşini de pompieri, a izbucnit sâmbătă seara la spitalul New Born Baby Care din New Delhi.

"Focul s-a răspândit prea repede din cauza exploziei unei butelii de oxigen", a declarat directorul departamentului de pompieri al oraşului, Atul Garg, agenţiei de ştiri Press Trust of India (PTI).

Referindu-se, de asemenea, la o situaţie "sfâşietoare", ministrul şef din Delhi, Arvind Kejriwal, a avertizat că "persoana responsabilă pentru această neglijenţă va suferi consecinţele".

"Suntem cu toţii solidari cu cei care şi-au pierdut copiii nevinovaţi în acest accident", a adăugat el pe reţelele de socializare.

Incendiul a avut loc în timp ce nordul Indiei se confruntă cu un val de căldură, temperaturile din New Delhi atingând 46,8 grade sâmbătă, conform Agenţiei Meteorologice Indiene.



Sursa: Agerpres.ro 




Citește și:

IndiaMai multe persoane, dintre care patru copii, au murit într-un incendiu izbucnit într-un parc de distracţii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii