Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

India Mai multe persoane, dintre care patru copii, au murit într-un incendiu izbucnit într-un parc de distracţii

ro

26 May, 2024 10:24 655 Marime text
foto: Pixabay Douăzeci şi şapte de persoane, dintre care patru copii, au murit într-un incendiu care a izbucnit sâmbătă într-un parc de distracţii din vestul Indiei, conform unui nou bilanţ al poliţiei, relatează France Presse.

"Am confirmat moartea a 27 de persoane în incendiu", a declarat presei, sâmbătă noapte, Radhika Bharai, un ofiţer de poliţie indian. Un bilanţ anterior a raportat 24 de morţi.

Cei patru copii care au murit aveau sub 12 ani, potrivit aceleiaşi surse.

"Cadavrele au fost carbonizate până la punctul de a fi de nerecunoscut, ceea ce face dificilă identificarea lor", a spus ofiţerul de poliţie.


Peste 300 de persoane se aflau într-o sală dintr-o structură cu două etaje din parcul de distracţii TRP când a izbucnit incendiul, în acest weekend de vacanţă de vară, a declarat reporterilor Ilesh Kher, un ofiţer de pompieri din Rajkot, în statul Gujarat.

Ce a declarat Prim-ministrul indian Narendra Modi

Prim-ministrul indian Narendra Modi, care este din acest stat, a declarat că este "extrem de bulversat", într-un mesaj postat pe reţelele sociale.

"Oamenii au fost prinşi în capcană de prăbuşirea unei structuri temporare lângă intrare, ceea ce a făcut dificilă evacuarea", a declarat ofiţerul de pompieri Ilesh Kher. În plus, răspândirea focului a fost facilitată de natura materialelor, care erau foarte inflamabile.

Autorităţile locale au declarat că au arestat patru persoane care "au legătură cu de sala de jocuri, pentru interogatoriu".

Duminică, trupurile celor decedaţi înfăşurate într-un giulgiu alb au fost aliniate în rânduri înainte de a fi evacuate.

Supravieţuitorii au povestit că au fost nevoiţi să spargă uşile şi să sară pe ferestre pentru a scăpa de incendiu.


"Eram la bowling când doi membri ai personalului ne-au spus că a izbucnit un incendiu la parter şi că trebuie să plecăm. Zona s-a umplut rapid de fum", a declarat Pruthvirajsinh Jadeja pentru ziarul The Indian Express.

"Am încercat să ieşim pe uşa din spate, dar nu am putut. Am văzut o rază de lumină venind de afară. Am lovit geamul cu piciorul şi cinci dintre noi am reuşit să fugim sărind de la primul etaj", a detaliat el.

Potrivit acestuia, cel puţin 70 de persoane se aflau la primul etaj când a izbucnit incendiul.

Fotografiile postate pe contul de Instagram al stabilimentului arată că acesta include o sală de bowling, o pistă de karting şi trambuline.


Sursa: Agerpres.ro 




Citește și:

Bursa din India a depăşit-o pe cea din Hong Kong, devenind a şaptea din lume

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii