Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ucraina anunță că a doborât opt drone rusești lansate în timpul nopții

ro

22 Jan, 2024 12:19 666 Marime text




 
  • Ucraina a anunţat luni că a doborât opt drone de fabricaţie iraniană lansate asupra teritoriul său de către Rusia în timpul nopţii, relatează AFP, conform Agerpres.

„Inamicul a atacat cu opt drone de tip Shahed-136/131", au anunţat forţele aeriene ucrainene, precizând că acestea au fost lansate din regiunea rusă Primorsko-Aktarsk, situată pe malul estic al Mării Azov.


Dronele au fost doborâte de sistemele de apărare din mai multe regiuni din sudul şi centrul Ucrainei, au precizat forţele aeriene ucrainene. Deocamdată nu au fost raportate daune în urma căderii de resturi de drone.

Kievul consideră controlul spaţiului aerian în faţa atacurilor ruseşti ca fiind o prioritate în acest an şi a cerut în repetate rânduri aliaţilor săi occidentali să îi ofere ajutor pentru a-şi consolida sistemul de apărare aeriană.

Acest nou atac cu drone atribuit Moscovei survine în urma mai multor bombardamente asupra depozitelor petroliere din regiunile de la graniţa cu Rusia. Surse de securitate ucrainene au revendicat unele dintre aceste atacuri.

Rusia a raportat, de asemenea, duminică un incendiu la un terminal de gaz de la Marea Baltică, o potenţială ţintă a forţelor ucrainene. Incendiul a fost provocat de „un factor extern", a anunţat compania Novatek, care gestionează situl, fără a oferi detalii.
 
 Citește și
Conflictul din Ucraina și Orientul Mijlociu, principalele puncte pe agenda Consiliului Afaceri Externe

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii