Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia O jumătate de million de cetățeni, înrolați în armată pe bază de contract

ro

28 Dec, 2023 14:32 709 Marime text


Sursa foto: Pixabay



 
  • O jumătate de milion de persoane s-au înrolat pe bază de contract în armata rusă în cursul anului 2023, a declarat joi vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, transmite EFE, citată de Agerpres.

„Vreau să vă informez că, începând cu 1 ianuarie 2023, jumătate de milion de oameni s-au înrolat în armată ca militari profesionişti", a scris Medvedev pe Telegram.


Portalul RBC, care citează un raport al Forţelor Armate ruse, a menţionat că în prezent armata rusă are în total 640.000 de persoane cu contracte profesionale.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat la 14 decembrie că zilnic circa 1.500 de oameni au semnat contracte cu armata.

În septembrie 2022, Putin a mobilizat 300.000 de rezervişti pentru a lupta în Ucraina.

Această mobilizare parţială a provocat exodul a sute de mii de ruşi de vârstă militară, care au emigrat mai ales în ţările vecine precum Kazahstan sau Georgia.

Având în vedere nepopularitatea măsurii, Moscova a decis să mizeze pe oferirea de contracte profesionale atractive ruşilor şi imigranţilor din spaţiul post-sovietic, pe lângă recruţii care efectuează serviciul militar obligatoriu. 
 
Citește și
Distrugerea navei rusești de către armata Ucrainei demonstrează că nu există un impas în război
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii