Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ostatic ucis în timpul unei operațiuni de salvare în Gaza

ro

03 Jan, 2024 20:21 664 Marime text
Foto: UnsplashArmata israeliană a confirmat miercuri că ostaticul israelian Sahar Baruch, răpit în timpul atacului Hamas din 7 octombrie, a fost ucis în timpul unei operaţiuni de salvare în Gaza în luna decembrie, potrivit AFP citat de Agerpres.ro

"Am informat familia Baruch că fiul lor Sahar, ostatic în Gaza, a fost ucis în timpul unei operaţiuni de salvare desfăşurate de forţele speciale în noaptea de 8 decembrie", a precizat armata într-un comunicat.

"În acest stadiu, nu putem stabili circumstanţele morţii sale şi nici dacă a fost ucis de focul forţelor noastre sau de către Hamas", a adăugat armata.


Hamas a anunţat la 9 decembrie moartea acestui ostatic în cursul unei tentative a armatei de a-l salva şi a difuzat o înregistrare video în care era arătat trupul său.

O asociaţie a rudelor ostaticilor şi a supravieţuitorilor din kibbutzul Beeri, unde locuia tânărul de 25 de ani, a confirmat moartea acestuia.

Fratele său, Idan, a fost ucis în atacul Hamas din 7 octombrie, în timp ce părinţii săi şi alţi doi fraţi au scăpat masacrului din kibbutz, unde au fost ucise cel puţin 85 de persoane.

Atacul Hamas a făcut în total aproximativ 1.140 de morţi în Israel, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ realizat de AFP pe baza datelor oficiale israeliene. Comandourile Hamas luaseră atunci ostatice aproximativ 250 de persoane, dintre care 129 sunt în continuare deţinute în Gaza.

Războiul, care durează de aproape trei luni, a costat viaţa a 22.313 persoane în Fâşia Gaza, majoritatea femei, adolescenţi şi copii, potrivit celui mai recent bilanţ al morţilor comunicat de guvernul Hamas.

Agerpres.ro

citește și: 

Războiul din Gaza va continua pe tot parcursul anului 2024 (armata israeliană)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii