Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia desfăşoară exerciţii militare în insulele Kurile, Japonia

ro

26 Mar, 2022 10:16 1877 Marime text
Rachetă, foto cu rol ilustrativ: pixabay/ Defence-Imagery

Rusia desfăşoară exerciţii militare pe insulele Kurile, revendicate de Tokyo, au relatat sâmbătă media nipone, la câteva zile după ce Moscova a abandonat negocierile de pace cu Japonia, pe fondul sancţiunilor impuse de aceasta ca urmare a invaziei ruse din Ucraina.

Districtul militar de est al Rusiei anunța acum câteva zile că la aceste exerciţii iau parte peste 3.000 de trupe şi echipamente, fără a preciza unde anume în arhipelagul Kurilelor au loc.

Media japoneze afirmă în schimb că este vorba chiar de un teritoriu care a revenit Uniunii Sovietice după încheierea celui de-al doilea război mondial şi care este revendicat de Japonia.

Arhipelagul Kurilelor, aflat în dispută de decenii, este situat între peninsula rusă Kamceatka şi principala insulă nordică a Japoniei, Hokkaido. 

Japonia şi Rusia nu au semnat un tratat de pace după al doilea război mondial din cauza diferendului legat de aceste insule, iar luni Rusia a anunţat că abandonează negocierile de pace, din cauza „poziţiei inamicale" a Tokyo în contextul conflictului în Ucraina. Totodată, marţi, Japonia a protestat „ferm" faţă de decizia Rusiei.
 
Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii