Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:58 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a fost ținta unei tentative de asasinat!

ro

07 May, 2024 15:35 565 Marime text

Sursa foto: Facebook


 
  • Serviciul de Securitate al Ucrainei anunță întreruperea planurilor FSB al Federației Ruse de a elimina președintele Ucrainei și alți reprezentanți ai celei mai înalte conduceri militare și politice a statului, anunță  SBU și Parchetul General.

Doi colonei ai Gărzii de Stat au fost găsiți vinovați de trădare și de a ajuta la un atac teroris, conform știripesurse.ro.

Anchetatorii de contrainformații și SBU au dejucat planurile FSB de a elimina președintele Ucrainei și alți reprezentanți ai conducerii militare și politice de vârf a statului.

Planurile au fost implementate de o rețea de agenți, care a fost expusă în prealabil de către Serviciul de Securitate al Ucrainei cu asistența conducerii Oficiului pentru Securitatea de Stat. Rețeaua, ale cărei activități au fost supravegheate de FSB de la Moscova, includea doi colonei UDO care „au scurs” informații secrete în Federația Rusă.

Astfel, inamicul dezvolta în mod activ planuri de eliminare a președintelui Volodymyr Zelenskyi. Una dintre sarcinile rețelei de informații FSB era să caute executori în rândul militarilor, aproape de protecția președintelui, care să-l ia ostatic pe șeful statului și să-l omoare ulterior.

Pe lângă Zelenskyi, inamicul plănuia să-l elimine pe șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei Vasyl Malyuk, șeful GUR Kirill Budanov și alți oficiali de rang înalt”.
Șeful SBU, Vasyl Malyuk, spune că doar un număr limitat de oameni știau despre această operațiune specială de demascare a agenților inamici și el a supravegheat personal progresul acesteia. Potrivit acestuia, atacul terorist trebuia să fie „un cadou pentru Putin înainte de inaugurare”.
 
Agenții plănuiau să lichideze pe Budanov înainte de Paște

În special, potrivit serviciului special, agenții plănuiau să lichideze Budanov înainte de Paște.

Planul inamicului era următorul: mai întâi, agentul recrutat trebuia să observe mișcarea persoanei aflate în pază și să transmită informații inamicului. Potrivit coordonatelor casei în care trebuia să fie oficialul, era planificat un atac cu rachetă. Apoi urmau să atace cu o dronă oamenii care au rămas în zona afectată. După aceea, rușii plănuiau să ținteze cu o altă rachetă, inclusiv să distrugă urmele de utilizare a dronei.

Armamentul pentru agent a fost furnizat de colonelul UDO, care a adus personal drone FPV, acuzații pentru RPG-7 și mine antipersonal MON-90 la Kiev. SBU a înregistrat atât deplasările colonelului UDO în altă regiune a Ucrainei pentru drone și explozibili, cât și conversațiile potențialului autor al atacului terorist cu „curatorul” de la FSB.

Reprezentanții FSB al Federației Ruse au identificat una dintre casele private de pe teritoriul regiunii Kiev drept obiectul invadării, unde ar fi trebuit să fie un oficial
ucrainean de rang înalt, notează OGP.

Cu toate acestea, astfel de intenții au fost dezvăluite și documentate prompt de agențiile de aplicare a legii din Ucraina. În acest fel, s-a putut împiedica finalizarea infracțiunii, precum și reținerea suspecților.

În timpul perchezițiilor la locul de reședință au fost găsite lucruri și documente cu dovezi de activitate infracțională.
 
Citește și
 Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, pe lista persoanelor căutate de Rusia
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii